ΠΑΙΔΕΙΑ: Ενώπιοι ενωπίοις οργανώσεις και Υπουργός – Καλή θέληση αλλά…

ΠΑΙΔΕΙΑ: Ενώπιοι ενωπίοις οργανώσεις και Υπουργός – Καλή θέληση αλλά…

Αργοπορημένα ξεκινά ο διάλογος των εκπαιδευτικών οργανώσεων με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Χαμπιαούρη.

Ενώ, μετά την προεδρική παρέμβαση, τα εμπλεκόμενα μέρη έκαναν πίσω, ο διάλογος θα ήταν εντατικός και θα ξεκινούσε τη Δευτέρα (30/7), εντούτοις ξεκινά την Τετάρτη (1/8).

Με στόχο την ομαλή έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς, η ΟΕΛΜΕΚ μεταβαίνει στο γραφείο του Υπουργού για συνάντηση από τις 13:00-14:30, η ΠΟΕΔ από τις 14:30-16:00 και η ΟΛΤΕΚ από τις 16:00-17:30.

Τη Δευτέρα (30/7) οι οργανώσεις παρέλαβαν το υλικό που αφορά στον εξορθολογισμό του δημόσιου σχολείου από το γραφείο της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Παιδείας.

Οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις βρίσκονται σε συνεχή συντονισμό, ενώ το Υπουργείο, ως ένδειξη καλής θέλησης, είχε αναστείλει την ισχύ των Τοποθετήσεων-Μετακινήσεων των Εκπαιδευτικών για τη Μέση Εκπαίδευση (που είχαν αναρτηθεί την Παρασκευή 27/7) για μια τουλάχιστον εβδομάδα.

Πάντως, οι καλοί οιωνοί της συνάντησης που έγινε στο Προεδρικό την Παρασκευή (27/7) έφυγαν νωρίς εξαιτίας της εμπλοκής που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα (30/7).

Ο Υπουργός απουσίαζε σε συνέδριο στο Κάιρο και ενδεικτική είναι η ατάκα του Γενικού Γραμματέα της ΠΟΕΔ, Χάρη Χαραλάμπους: «Η πρώτη μέρα του εντατικού διαλόγου που ήταν στην εντατική, αρχίζει σήμερα χωρίς ένταση, γιατί δεν έχει οριστεί καμιά συνάντηση σήμερα».

Α.Μ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, η επίσημη τελετή ανακήρυξης των 56 νέων βουλευτών που εξελέγησαν στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε παρουσία πολιτικών αρχηγών, στελεχών κομμάτων, συγγενών και φίλων των εκλεγέντων, σηματοδοτώντας τη νέα σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων που αναμένεται να συνέλθει για πρώτη φορά στις 4 Ιουνίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE