ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΛΕΒΕΝΤ: «Δεν υπάρχει τουρκική δικαιοσύνη» - Δηλώσεις και για νομικό πλαίσιο

ΛΕΒΕΝΤ: «Δεν υπάρχει τουρκική δικαιοσύνη» - Δηλώσεις και για νομικό πλαίσιο

Αν σύμφωνα με το τουρκικό δίκαιο υπάρξουν στοιχεία εναντίον της εφημερίδας «Αφρίκα» και των Τουρκοκύπριων δημοσιογράφων Σενέρ Λεβέντ και Αλί Οσμάν τότε μπορεί να στοιχειοθετηθεί υπόθεση, σύμφωνα με την «πρόεδρο» του «ανώτατου δικαστηρίου» στα κατεχόμενα, Ναρίν Σερντί Φερντί Σεφίκ.

Σε δηλώσεις της την Τρίτη (31/7) στην εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» τις οποίες και προβάλλει σήμερα πρωτοσέλιδα η εφημερίδα «Αφρίκα», με αφορμή την κατάθεση μηνύσεων κατά των Λεβέντ και Οσμάν από την εισαγγελία της Άκυρας, η κ. Σεφίκ ανέφερε ακόμα ότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να μπορεί να δικαιολογεί την παράδοση Τουρκοκυπρίων στις τουρκικές αρχές ακόμα και αν καταδικαστούν από τουρκικό δικαστήριο.
 
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι Λεβέντ και Οσμάν αφορούν «ασέβεια κατά της Τουρκικής Δημοκρατίας», «δημοσίευση ντροπιαστικού δημοσιεύματος» και η ενέργεια εναντίον της Τουρκίας», σύμφωνα με το δημοσίευμα.
 
Η κ. Σεφίκ είπε ότι η κατάθεση των μηνύσεων γίνεται σύμφωνα με το τουρκικό δίκαιο και αν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να στοιχειοθετεί την υπόθεση τότε θα στοιχειοθετηθεί.
 
Ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης το ψευδοκράτος δεν είναι υπόχρεο να παραδώσει τους καταδικασθέντες στην τουρκική δικαιοσύνη αν αυτοί είναι Τουρκοκύπριοι.
 
Είπε ακόμα ότι για να γίνει έρευνα στα κατεχόμενα για μια υπόθεση που εκκρεμεί στα τουρκικά δικαστήρια αυτό πρέπει να γίνει στα πλαίσια «συμφωνίας» ή «πρωτοκόλλου συνεργασίας» μεταξύ της τουρκικής αστυνομίας και της «αστυνομίας» του ψευδοκράτους.
 
«Δεν ξέρω όμως αν υπάρχει τέτοια συμφωνία ή πρωτόκολλο συμφωνίας αλλά για να βοηθήσει η αστυνομία αυτό μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας» σημείωσε.
 
Εξάλλου σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του τ/κ δικηγορικού συλλόγου, Χασάν Εσένταγλι, είπε ότι δεν τίθεται θέμα να παραδοθούν στις τουρκικές αρχές Τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι τη στιγμή που η Τουρκία είναι μια χώρα η οποία τα τελευταία χρόνια δεν σέβεται την ελευθερία του Τύπου.
 
Σε δηλώσεις του ο Τ/κ δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ, είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Οσμάν αρνήθηκαν να δώσουν καταθέσεις στην «αστυνομία», υπερασπιζόμενοι την αθωότητά τους, λέγοντας ότι δεν αποδέχονται τις κατηγορίες.
 
Είπε ακόμα ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του Τύπου γίνεται μια τέτοια κατάθεση μήνυσης από δικαστήριο της Τουρκίας ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα παραστούν στην εκδίκαση της υπόθεσης στην Άγκυρα και δεν έχουν σκοπό να μεταβούν στην Τουρκία.
 
Ανέφερε ότι δεν υπάρχει τουρκική δικαιοσύνη και ότι η Τουρκία είναι έρμαιο ενός και μόνο ανθρώπου (εννοώντας τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν).
 
«Και η δικαιοσύνη και η βουλή και ο Τύπος είναι στα χέρια του», συμπλήρωσε.

ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καιρός: Μέχρι πότε θα έχουμε βροχές - Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

• Στα χέρια της Αστυνομίας ο 49χρονος που απέδρασε από ιδιωτική κλινική στη Λάρνακα

• Προσοχή απάτη: Προσποιούνται λειτουργούς της Revolut και εξαπατούν πολίτες με βιντεοκλήσεις

• Τρόμος για Έλληνα ηθοποιό: Εκτοξεύθηκε από τη μηχανή του μετά από τροχαίο - Δείτε βίντεο

• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές

• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»



Αστυνομία: Αυτοί επιστρέφουν στις θέσεις τους ως Βοηθοί Αρχηγοί και ως Ανώτερος Αστυνόμος

Αστυνομία: Αυτοί επιστρέφουν στις θέσεις τους ως Βοηθοί Αρχηγοί και ως Ανώτερος Αστυνόμος

Μετά από επανεξέταση ακυρωτικών αποφάσεων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει ο περί Αστυνομίας Νόμος του 2004, αποφάσισε όπως αποκατασταθούν οι ακόλουθες προαγωγές στο βαθμό του Βοηθού Αρχηγού και του Ανώτερου Αστυνόμου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top