ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: 'Η μεγαλύτερη μείωση ανεργίας στην ΕΕ'

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: 'Η μεγαλύτερη μείωση ανεργίας στην ΕΕ'

Η Κύπρος οδηγείται σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης, αναφέρει ο Εκπρόσωπος.

Επιβεβαιώνεται ότι στην Κύπρο καταγράφεται η μεγαλύτερη πρόοδος και η μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, σημειώνοντας ότι η Κύπρος οδηγείται σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης.

Σε γραπτή δήλωσή του για την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, EUROSTAT, σχετικά με την απασχόληση και την ανεργία στην Ευρώπη, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «επιβεβαιώνεται ότι στη χώρα μας καταγράφεται η μεγαλύτερη πρόοδος και σημειώνεται η μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ».

Παράλληλα ανέφερε ότι ο δείκτης ανεργίας περιορίστηκε τον περασμένο Ιούνιο ακριβώς στο μισό σε σχέση με την κορύφωσή του στη διάρκεια της κρίσης, το 2014 (16,4%). Η μείωσή του σε ποσοστό 8,2% τοποθετεί την Κύπρο ακριβώς κάτω από τον μέσο όρο της Ευρώπης, είπε ο Εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως κυρίως, επιβεβαιώνει την πορεία που οδηγεί τη χώρα μας σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης.

Ταυτόχρονα, σημείωσε, αυτές οι θετικές εξελίξεις στον τομέα της απασχόλησης δημιουργούν καλύτερες συνθήκες, προκειμένου να εφαρμοσθεί και να αποδώσει η γενική στρατηγική της Κυβέρνησης για τη δημιουργία καλύτερων θέσεων εργασίας, μέσω της προσέλκυσης ξένων επενδυτών και της ενθάρρυνσης της οικονομικής δραστηριότητας σε τομείς όπου η χώρα μας παρουσιάζει συγκριτικά πλεονεκτήματα, προκειμένου να αξιοποιείται καλύτερα το ανθρώπινο κεφάλαιο και ειδικότερα οι νέοι.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ενημερώθηκε για δείπνο με Ερντογάν με Κόστα-Φον ντερ Λάιεν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ενημερώθηκε για δείπνο με Ερντογάν με Κόστα-Φον ντερ Λάιεν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με αντικείμενο της συζήτησης το χθεσινοβραδινό δείπνο που είχαν με τον Τούρκο Πρόεδρο και τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.