Προειδοποίηση Ισραήλ προς Ιράν για τα στενά Μπαμπ αλ Μάντεμπ στην Ερυθρά θάλασσα

Προειδοποίηση Ισραήλ προς Ιράν για τα στενά Μπαμπ αλ Μάντεμπ στην Ερυθρά θάλασσα

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προειδοποίησε σήμερα το Ιράν ότι αν επιχειρήσει να εμποδίσει τη διέλευση στα στρατηγικά στενά Μπαμπ αλ Μάντεμπ στην Ερυθρά θάλασσα, θα βρεθεί πιθανώς αντιμέτωπο με έναν διεθνή συνασπισμό στον οποίο θα συμμετέχει το Ισραήλ. 

 
"Αν το Ιράν προσπαθήσει να μπλοκάρει τα στενά του Μπαμπ αλ Μάντεμπ, είμαι βέβαιος ότι θα βρεθεί αντιμέτωπο με έναν διεθνή συνασπισμό που θα είναι αποφασισμένος να το εμποδίσει αυτό και αυτός ο συνασπισμός θα περιλαμβάνει όλες τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ", δήλωσε ο Νετενιάχου. 
 
Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ μιλούσε σε μια στρατιωτική παρέλαση αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού στη Χάιφα, όπου ο Υπουργός Άμυνας, Αβίγκντορ Λίμπερμαν, πρόσθεσε σε ξεχωριστή ομιλία του ότι το Ισραήλ "άκουσε πρόσφατα απειλές για πλήγματα ενάντια σε ισραηλινά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα".
 
Δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πυρκαγιές στη Λεμεσό: Το αποτέλεσμα διερεύνησης των Αμερικανών θα χρησιμοποιηθεί για βελτίωση υπηρεσιακού συντονισμού

Πυρκαγιές στη Λεμεσό: Το αποτέλεσμα διερεύνησης των Αμερικανών θα χρησιμοποιηθεί για βελτίωση υπηρεσιακού συντονισμού

Το αποτέλεσμα της διερεύνησης που διεξάγει η ομάδα της αμερικανικής υπηρεσίας ATF για την προέλευση και εξάπλωση των πρόσφατων πυρκαγιών στην Επαρχία Λεμεσού θα είναι χρήσιμο ώστε να σχεδιαστούν τα επόμενα στάδια, τα οποία περιλαμβάνουν την παροχή βοήθειας και τεχνογνωσίας για να επιτευχθεί ο καλύτερος συντονισμός μεταξύ των υπηρεσιών και να γίνουν οι αλλαγές που απαιτούνται, ενώ στο επόμενο στάδιο, οι αμερικανικές Αρχές θα εξετάσουν τη διαχείριση της πυρκαγιάς και τις ενέργειες που έγιναν για την αντιμετώπισή της, πληροφορείται το ΚΥΠΕ.