ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΜΠΡΗΣΤΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: «Mου αρέσει να βάζω φωτιά και να παρακολουθώ τους πυροσβέστες να τρέχουν»

ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΜΠΡΗΣΤΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: «Mου αρέσει να βάζω φωτιά και να παρακολουθώ τους πυροσβέστες να τρέχουν»

Ένας άνδρας που έβαζε φωτιές στην περιοχή του Μαραθώνα, την ώρα που ακόμα δεν είχε σβήσει η φονική πυρκαγιά στο Μάτι, συνελήφθη τα ξημερώματα της Τετάρτης (1/8) μετά από καταδίωξη από αστυνομικούς, λίγα λεπτά αφότου είχε βάλει μια ακόμα φωτιά σε οικόπεδο στην περιοχή Ριζάρη.

Πρόκειται για έναν 35χρονο, ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, φέρεται να δήλωσε ότι... «του άρεσε να βάζει φωτιά και να παρακολουθεί τους πυροσβέστες να τρέχουν να την σβήσουν».

Συνολικά ο 35χρονος, Π.Α. του Ν., είχε βάλει πέντε φωτιές με αναπτήρα, σε ξερά χόρτα, μέσα σε οικόπεδα στην περιοχή Ριζάρη, δύο από τις οποίες στις 26 Ιουλίου, την ώρα της μεγάλης τραγωδίας στο Μάτι.

Τις φωτιές αυτές ανέφερε και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, στη συνέντευξη της Πέμπτης (26/7), τονίζοντας ότι επρόκειτο για εμπρηστικές ενέργειες και γίνονταν έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Τελικά τα ξημερώματα της Τετάρτης (1/8), κάποιοι είδαν τον 35χρονο να βάζει μια ακόμα φωτιά σε ξερά χόρτα και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ που έφτασαν στο σημείο, και περιπολικά, καταδίωξαν τον δράστη, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει, αλλά δεν τα κατάφερε.

Οι αστυνομικοί τον παρέδωσαν στους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Εγκλημάτων Εμπρησμού και του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Μάκρης, που επίσης έσπευσαν στο σημείο, και ο 35χρονος πήρε το δρόμο για την Δικαιοσύνη, κατηγορούμενος για εμπρησμό από πρόθεση κατ΄ εξακολούθηση και για απείθεια προς τις διωκτικές αρχές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Δύο χρόνια πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028, η πολιτική σκακιέρα της Κύπρου έχει ήδη αρχίσει να κινείται με έντονους ρυθμούς. Στον Δημοκρατικό Συναγερμό η μάχη για το προεδρικό χρίσμα παίρνει πλέον συγκεκριμένη μορφή, η Αννίτα Δημητρίου καλείται να κρατήσει ενωμένη την παράταξη, ενώ ο Νίκος Χριστοδουλίδης παραμένει το πρόσωπο γύρω από το οποίο περιστρέφεται μεγάλο μέρος των πολιτικών υπολογισμών.

BEST OF TOTHEMAONLINE