ΙΣΠΑΝΙΑ: Δύο θάνατοι από θερμοπληξία - Κύμα καύσωνα πλήττει την Ευρώπη

ΙΣΠΑΝΙΑ: Δύο θάνατοι από θερμοπληξία - Κύμα καύσωνα πλήττει την Ευρώπη

Δύο θάνατοι αποδόθηκαν σε θερμοπληξία αυτή την εβδομάδα στην Ισπανία, όπου το κύμα καύσωνα εντείνεται, έγινε γνωστό από τις αρχές της περιφέρειας της Μούρθια (νοτιοανατολική Ισπανία).

Αυτά τα πρώτα θύματα του καύσωνα είναι ένας 40χρονος εργάτης νιγηριανής καταγωγής, ο οποίος εργαζόταν την Τρίτη σε εργοτάξιο αυτοκινητοδρόμου κοντά στη Μούρθια, και ένας 78χρονος συνταξιούχος που φρόντιζε το περιβόλι του στη Μούρθια και άφησε την τελευταία του πνοή χθες Πέμπτη στο νοσοκομείο, ανακοίνωσε η περιφερειακή υπηρεσία υγείας.

Νεκροτομή που έγινε χθες στον εργάτη «επιβεβαίωσε πως πέθανε από θερμοπληξία, αν και διαπιστώθηκε μια προϋπάρχουσα παθολογία υπέρτασης η οποία μπορεί να συνέβαλε στον θάνατό του», επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος του νοσοκομείου Βασίλισσα Σοφία της Μούρθια.

Σύμφωνα με νοσοκομειακή πηγή, η υπόθεση του θανάτου λόγω θερμοπληξίας του 78χρονου συνταξιούχου δεν έχει επιβεβαιωθεί, καθώς δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη νεκροτομή.

Η σημερινή ημέρα αναμένεται ότι θα είναι μια από τις πιο ζεστές του καλοκαιριού στην Ισπανία, με θερμοκρασίες που μπορεί να φθάσουν τους 40 βαθμούς στη Μαδρίτη, τους 42 στη Σεβίλλη στην Ανδαλουσία (νότια), τους 43 στην Κάθερες και τους 44 στην Μπανταχόθ στην Εξτρεμαδούρα (νοτιοδυτική Ισπανία), σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Μακρύς ο δρόμος για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις - Παραμένει «ζωντανή» η διαδικασία - Προχωράμε βήμα-βήμα

Πενταμερής: Μακρύς ο δρόμος για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις - Παραμένει «ζωντανή» η διαδικασία - Προχωράμε βήμα-βήμα

Ακόμα μια άτυπη πενταμερή διάσκεψη έλαβε τέλος, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των συνομιλιών. Παρά το γεγονός ότι ο ΓΓ των ΗΕ προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση, τα πράγματα παραμένουν στάσιμα, ωστόσο το μόνο θετικό συμπέρασμα από τη Νέα Υόρκη, είναι πως το κυπριακό παραμένει «ζωντανό» μέχρι τις λεγόμενες «εκλογές» στα κατεχόμενα, τον Οκτώβριο.

BEST OF TOTHEMAONLINE