ΚΥΠΡΟΣ: Εργαλείο θα προβλέπει αν θα είσαι καλός ή κακός δανειολήπτης - Με «εξετάσεις» τα δάνεια

ΚΥΠΡΟΣ: Εργαλείο θα προβλέπει αν θα είσαι καλός ή κακός δανειολήπτης - Με «εξετάσεις» τα δάνεια

Νέο εργαλείο, το οποίο θα έχει την δυνατότητα να προβλέπει κατά πόσον υπάρχει πιθανότητα ένας δανειολήπτης να καταστεί κακοπληρωτής ή όχι, θα θέσουν στην διάθεση των τραπεζών τα τραπεζικά συστήματα πληροφοριών «ΆΡΤΕΜΙΣ».

Σε συνέντευξη στο ΚΥΠΕ, ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας που διαχειρίζεται το σύστημα «ΑΡΤΕΜΙΣ», το οποίο τηρεί αρχείο που αφορά αποκλειστικά την οικονομική συμπεριφορά φυσικών  και νομικών προσώπων, Αχιλλέας Αμβροσίου είπε ότι «ανάλογα με την οικονομική συμπεριφορά που είχε κάποιος τα προηγούμενα τρία χρόνια, το νέο αυτό εργαλείο (Credit Scoring) θα έχει την δυνατότητα να προβλέπει την ικανότητα αποπληρωμής ενός δανειολήπτη για τους επόμενους 12 μήνες, κάνοντας πιο απλή την δουλειά των τραπεζών».

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Σημαντική πρόοδος για ένταξη της Κύπρου στη Ζώνη Σέγκεν - Ο ρόλος της Κύπρου στον διάδρομο IMEC

ΠτΔ: Σημαντική πρόοδος για ένταξη της Κύπρου στη Ζώνη Σέγκεν - Ο ρόλος της Κύπρου στον διάδρομο IMEC

H Κύπρος αποτελεί ένα σταθερό, αξιόπιστο και προβλέψιμο εταίρο, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, που διοργάνωσε το Invest Cyprus, στη Μουμπάι.

BEST OF TOTHEMAONLINE