ΚΥΠΡΟΣ: Εργαλείο θα προβλέπει αν θα είσαι καλός ή κακός δανειολήπτης - Με «εξετάσεις» τα δάνεια

ΚΥΠΡΟΣ: Εργαλείο θα προβλέπει αν θα είσαι καλός ή κακός δανειολήπτης - Με «εξετάσεις» τα δάνεια

Νέο εργαλείο, το οποίο θα έχει την δυνατότητα να προβλέπει κατά πόσον υπάρχει πιθανότητα ένας δανειολήπτης να καταστεί κακοπληρωτής ή όχι, θα θέσουν στην διάθεση των τραπεζών τα τραπεζικά συστήματα πληροφοριών «ΆΡΤΕΜΙΣ».

Σε συνέντευξη στο ΚΥΠΕ, ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας που διαχειρίζεται το σύστημα «ΑΡΤΕΜΙΣ», το οποίο τηρεί αρχείο που αφορά αποκλειστικά την οικονομική συμπεριφορά φυσικών  και νομικών προσώπων, Αχιλλέας Αμβροσίου είπε ότι «ανάλογα με την οικονομική συμπεριφορά που είχε κάποιος τα προηγούμενα τρία χρόνια, το νέο αυτό εργαλείο (Credit Scoring) θα έχει την δυνατότητα να προβλέπει την ικανότητα αποπληρωμής ενός δανειολήπτη για τους επόμενους 12 μήνες, κάνοντας πιο απλή την δουλειά των τραπεζών».

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πολιτικό μπρα ντε φερ μεταξύ ΔΗΚΟ, Άλμα και ΔΗΣΥ πριν την κάλπη - Επιδίδονται σε διαγωνισμό εντυπώσεων

Σκληρό πολιτικό μπρα ντε φερ μεταξύ ΔΗΚΟ, Άλμα και ΔΗΣΥ πριν την κάλπη - Επιδίδονται σε διαγωνισμό εντυπώσεων

Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης εισέρχεται το πολιτικό σκηνικό, με τα κόμματα να ανεβάζουν κατακόρυφα τους τόνους λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Δημόσιες τοποθετήσεις, αιχμές και σκληρές απαντήσεις συνθέτουν ένα σκηνικό έντασης, στο οποίο πρωταγωνιστούν το ΔΗΚΟ, το Άλμα και ο ΔΗΣΥ.

BEST OF TOTHEMAONLINE