Le Figaro: Υπό ασφυκτική πολιτική πίεση ο Μακρόν μετά τις λεηλασίες και τα επεισόδια στη Γαλλία
Κεντρική θέση στο μήνυμα του Γάλλου προέδρου είχε η ανάγκη να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τις καταστροφές και να αποζημιωθούν όσοι υπέστησαν ζημιές.

Μετά την ανάλυση των θέσεων της κάθε οργάνωσης ακολούθησε συζήτηση. Η σύσκεψη του Σαββάτου (4/8), υπό την προεδρία του κ. Χαμπιαούρη, και στην παρουσία των Διευθύνσεων Μέσης, Δημοτικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης, εκπροσώπου του Υπουργείου Εργασίας και υπηρεσιακών λειτουργών του Υπουργείου Παιδείας, ξεκίνησε στις 11 το πρωί και ολοκληρώθηκε μετά τις 14:00.
Στο κοινό έγγραφο των εκπαιδευτικών οργανώσεων υπάρχουν τρία παραρτήματα, ένα για κάθε οργάνωση, με την οποία κατατίθενται οι εισηγήσεις κάθε οργάνωσης, για την αντιμετώπισης της κρίσης στο χώρο της παιδείας.
Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε, για την Κυριακή (5/8), νέα συνάντηση μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και εκπαιδευτικών οργανώσεων.
Η σύσκεψη ορίστηκε για τις 6:30 το απόγευμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις αναμένουν την Κυριακή (5/8) από το Υπουργείο Παιδείας είτε να τους κάνει αντιπρόταση είτε να τους αναφέρει αν αποδέχεται τις θέσεις τους.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα (6/8), για μελέτη της κατάστασης και λήψη αποφάσεων. Αρχικά, οι οργανώσεις θα συνέλθουν σε ξεχωριστές συνεδρίες και στη συνέχεια, θα έχουν κοινή συνεδρία.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Συμφώνησαν να μην κάνουν δηλώσεις οι εκπαιδευτικοί και ο υπουργός Παιδείας
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




