ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: ‘Εριξα πάνω μου έναν κουβά νερό και σώθηκα -Οταν άρχισα να καίγομαι, προσευχόμουν’

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: ‘Εριξα πάνω μου έναν κουβά νερό και σώθηκα -Οταν άρχισα να καίγομαι, προσευχόμουν’

Τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε, όταν η πύρινη λαίλαπα σάρωνε τα πάντα δίπλα του, περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Γκίκας.

Πρόκειται για τον πολίτη η ανάρτηση του οποίου είχε συγκλονίσει, καθώς στο βίντεο που δημοσίευσε η φωτιά πέρασε από πάνω του, ενώ εκείνος είχε κολλήσει στον τοίχο του σπιτιού του.

«Πήγα να σώσω τα ζώα μου. Εχω γάτες, περιστέρια, χελώνες, κότες και χήνες», είπε στον ΣΚΑΪ, περιγράφοντας πώς βρέθηκε εκτός σπιτιού εκείνη τη στιγμή. «Δεν υπολόγισα όμως ότι η φωτιά θα έρθει τόσο γρήγορα. Μέσα σε δέκα λεπτά πέρασε και έκαψε τα πάντα. Η ταχύτητα ήταν το κάτι άλλο. Είχα άγγελο γιατί πήγα στο πλάι του σπιτιού, ερχόταν η φωτιά δεν μπορούσα να μπω, έριξα ένα κουβά νερό πάνω μου και όταν άρχισα να καίγομαι, προσευχόμουν», περιέγραψε.

Ακόμη, ο κ. Γκίκας- που δεν είχε φύγει από το σπίτι του γιατί δεν ήθελε να το εγκαταλείψει ο 88χρονος πατέρας του- δήλωσε ότι η γυναίκα του σώθηκε γιατί δεν άκουσε τους αστυνομικούς που την έστελναν προς το Μάτι. «Θα είχε εγκλωβιστεί», συμπλήρωσε.

Τέλος, δήλωσε ότι οι μόνο οι εθελοντές τον έχουν βοηθήσει, στον καθαρισμό, αλλά και με νερά και φαγητό.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Ζοζέφ Αούν, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ύψιστη ανησυχία του για τις αδιάκριτες ισραηλινές επιθέσεις κατά αμάχων και κρίσιμων υποδομών στον Λίβανο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE