ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΕΔ: «Εκατοντάδες οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, μετά και το Υπουργικό της 4ης Ιουλίου 2018»

ΠΟΕΔ: «Εκατοντάδες οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, μετά και το Υπουργικό της 4ης Ιουλίου 2018»

«Μεγάλη ανατροπή στην πορεία του διαλόγου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, αποτελούν τα δεδομένα τα οποία προκύπτουν από τους διορισμούς που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες μέρες», αναφέρει, σε ανακοίνωση της την Κυριακή (5/8), η ΠΟΕΔ, προσθέτοντας ότι «παραμένουν άνεργοι δεκάδες εκπαιδευτικοί της Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης, τη σχολική χρονιά 2018-2019».

Σημειώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ), το οποίο συνήλθε στις 3 Αυγούστου 2018, μελέτησε μεταξύ άλλων τις τελευταίες εξελίξεις, που αφορούν την εφαρμογή του Νέου Συστήματος Διορισίμων στην Εκπαίδευση.

«Παρά τα όσα δημόσια διαβεβαίωναν οι νυν και τέως Υπουργοί Παιδείας κ. Χαμπιαούρης και κ. Καδής ότι δεν θα μείνουν αδιόριστοι εκπαιδευτικοί από όσους εργάζονταν πέρσι, δυστυχώς οι ανησυχίες που πολλές φορές είχαμε εκφράσει, έχουν επιβεβαιωθεί. Τα μέτρα για τον δήθεν εξορθολογισμό της Δημόσιας Εκπαίδευσης, τα οποία αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο (4 Ιουλίου 2018), έχουν αυξήσει δραματικά τον αριθμό των εκπαιδευτικών, που δεν θα διοριστούν φέτος και θα μείνουν άνεργοι. Στη Δημοτική, Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση ο αριθμός αυτός ανέρχεται στους 150 εκπαιδευτικούς. Αθροιστικά, οι εκπαιδευτικοί που θα μείνουν άνεργοι φέτος από όλες τις βαθμίδες είναι 300», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι η διαδικασία διορισμού εκπαιδευτικών από τους δύο, πλέον, καταλόγους (Διοριστέων και Διορισίμων) έχει προκαλέσει επικίνδυνες στρεβλώσεις και τραγικές παραδοξότητες.

«Οι κυριότερες είναι το διαφορετικό καθεστώς εργοδότησης ανάμεσα στους δύο καταλόγους ως προς τη μισθοδοσία και ως προς την αναγνώριση υπηρεσίας των εκπαιδευτικών. Επιβάλλεται άμεση διορθωτική παρέμβαση της Πολιτείας. Οι δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες εκκρεμούν ακόμα, αναφορικά με το καθεστώς Αορίστου Χρόνου, θα προσθέσουν σωρεία άλλων προβλημάτων και ανατροπών στο Νέο Σύστημα Διορισμών», συμπληρώνει.

Η ΠΟΕΔ αναφέρει, τέλος, ότι έμπρακτα στηρίζει τους εκπαιδευτικούς που μένουν άνεργοι, θέτοντας ως πρώτιστο θέμα, στο τραπέζι του υπό εξέλιξη διαλόγου με το Υπουργείο Παιδείας, την ανάγκη για άμεση άρση της εν λόγω κατάφωρης αδικίας.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top