Τουλάχιστον 91 νεκροί από τον σεισμό στην Ινδονησία

Τουλάχιστον 91 νεκροί από τον σεισμό στην Ινδονησία

Τουλάχιστον 91 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ισχυρός σεισμός 6,9 βαθμών έπληξε τα πολύ τουριστικά νησιά Λομπόκ και Μπαλί, γνωστοποίησε εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών τη Δευτέρα.

Τα περισσότερα θύματα βρέθηκαν στη βόρεια πλευρά του Λομπόκ, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, που σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (5/8).

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο κοντινό Μπαλί, ανέφερε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας, ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο.

Ο σεισμός των 6,9 βαθμών είχε πολύ μικρό εστιακό βάθος, 10 χιλιομέτρων, γεγονός που εξηγεί τις ζημιές που προκάλεσε σε χιλιάδες κτίρια. Έγινε εξαιρετικά αισθητός στο κοντινό νησί Μπαλί, τον δημοφιλέστερο ινδονησιακό τουριστικό προορισμό.

Ακολουθήθηκε από πολλές μετασεισμικές δονήσεις, η ισχυρότερη από τις οποίες έφθασε τους 5,3 βαθμούς το πρωί της Δευτέρας (6/8).

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο απολογισμός είναι ακόμη προσωρινός κι αναμένεται να γίνει ακόμη πιο βαρύς όσο θα συνεχίζουν να συγκεντρώνονται στοιχεία από τις αρχές.

«Η συγκέντρωση δεδομένων συνεχίζεται και οι προσπάθειες (των σωστικών συνεργείων) βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη», τόνισε ο Νουγκρόχο σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, διευκρινίζοντας ότι μέχρι τώρα κανείς αλλοδαπός δεν έχει διαπιστωθεί ότι έχασε τη ζωή του.

Κατά τα μέχρι στιγμής στοιχεία, άλλοι 209 άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας του νέου ισχυρού σεισμού, που έπληξε τη νήσο Λομπόκ ακριβώς μία εβδομάδα μετά τον προηγούμενο σεισμό 6,4 βαθμών, που στοίχισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους, κατά τις αρχές.

Η Ματαράμ, η μεγαλύτερη πόλη του νησιού, χτυπήθηκε σκληρά από τον νέο ισχυρό σεισμό, καθώς εκατοντάδες κτίρια έχουν υποστεί ζημιές, ανέφερε νωρίτερα ο Νουγκρόχο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ελεύθερος με προεδρική χάρη ο «Χάμπουργκερ»: Πώς βγήκε από τη φυλακή - Η απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας

Ελεύθερος με προεδρική χάρη ο «Χάμπουργκερ»: Πώς βγήκε από τη φυλακή - Η απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας

Νέα δεδομένα δημιουργεί η απόφαση για πρόωρη αποφυλάκιση, μέσω προεδρικής χάρης, του Χαράλαμπου Χρυσάνθου, γνωστού και ως «Χάμπουργκερ», ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης 35 ετών για δύο υποθέσεις απόπειρας φόνου σε Λάρνακα και Αγία Νάπα, ενώ είχε προηγουμένως καταδικαστεί και για υπόθεση βιασμού και επίθεσης εναντίον γυναίκας.

BEST OF TOTHEMAONLINE