ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Μεταφέρονται τα ελαστικά από Δάλι και Άγιο Σωζόμενο – Μέτρο πρόληψης πυρκαγιάς

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Μεταφέρονται τα ελαστικά από Δάλι και Άγιο Σωζόμενο – Μέτρο πρόληψης πυρκαγιάς

Άρχισε τη Δευτέρα 06/08 η μετακίνηση και διαχείριση των ελαστικών που βρίσκονται παράνομα αποθηκευμένα στη βιομηχανική ζώνη Ιδαλίου και στον Άγιο Σωζόμενο και δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΓΤΠ, η έναρξη της μεταφοράς των απόβλητων ελαστικών προς την αδειοδοτημένη εγκατάσταση διαχείρισής τους, κατέστη δυνατή μετά την ολοκλήρωση όλων των προβλεπόμενων από τη Νομοθεσία διαδικασιών, τηρώντας πιστά το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρία του στις 4 Ιουλίου 2018.

Τα ελαστικά θα τύχουν ολοκληρωμένης διαχείρισης με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, συμβάλλοντας στην ορθολογική επεξεργασία των υλικών αυτών.

Η διαδικασία μετακίνησης και διαχείρισης των ελαστικών λαμβάνεται ως προληπτικό μέτρο στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Η μετακίνηση και διαχείριση γίνεται με επίκληση του Άρθρου 7(3)(δ) του περί της Περιβαλλοντικής Ευθύνης, όσον αφορά στην Πρόληψη και Αποκατάσταση Περιβαλλοντικής Ζημιάς Νόμου του 2007, Ν.189(Ι)/2007.  

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Όλα όσα κατήγγειλε η κρατούμενη: Ερωτικές περιπτύξεις, αξιωματούχοι και υπηρεσιακές μετακινήσεις

Όλα όσα κατήγγειλε η κρατούμενη: Ερωτικές περιπτύξεις, αξιωματούχοι και υπηρεσιακές μετακινήσεις

Ένα νέο κεφάλαιο στις έρευνες για τα όσα συνέβαιναν στις Κεντρικές Φυλακές ανοίγει η σοκαριστική κατάθεση γυναίκας κρατούμενης, η οποία φέρεται να αποκάλυψε γεγονότα που ανατρέχουν χρόνια πίσω και αγγίζουν πρώην υψηλόβαθμα στελέχη του σωφρονιστικού ιδρύματος. Οι ισχυρισμοί της έχουν ήδη τεθεί υπό διερεύνηση από ανακριτική ομάδα, προκαλώντας κινητοποίηση σε αστυνομία και νομική υπηρεσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE