Θεοδότου: «Τεράστιες ευθύνες ΚΤΚ και Ορφανίδη για το Συνεργατισμό»

Θεοδότου: «Τεράστιες ευθύνες ΚΤΚ και Ορφανίδη για το Συνεργατισμό»

Για τεράστιες ευθύνες της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου και του πρώην διοικητή Αθανάσιου Ορφανίδη, λόγω ελλιπούς εποπτείας του Συνεργατισμού έκανε λόγο ο Παύλος Θεοδότου, ο οποίος διετέλεσε Μη Εκτελεστικό Μέλος της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας από το 2007-2012 ως Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Συνομοσπονδίας.

Ανέφερε ακόμα ότι ήταν λάθος η Κυβέρνηση, μετά την κρατικοποίηση του Συνεργατισμού να παραχωρήσει μόνο το 1% στο Συνεργατικό Κίνημα, αφού υπήρχε τεράστια ακίνητη περιουσία του Συνεργατισμού.

Έκανε επίσης λόγο για μεγάλες σπατάλες από το ΔΣ του Συνεργατισμού μετά το 2013 και προσπάθεια να μετατραπεί ο Συνεργατισμός, σε Λαϊκή Τράπεζα με την πρόσληψη μετά το 2013 πολλών στελεχών της πρώην Λαϊκής που ήταν «τα παιδιά της παρέας αυτών που είχαν διοριστεί για να αναλάβουν την ηγεσία της ΣΚΤ».

Ανέφερε επίσης ότι υπήρξαν σημαντικές βελτιώσεις στην κατάσταση με τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια την περίοδο από το 2008 μέχρι το 2013 και ότι αν δινόταν περισσότερος χρόνος στην Συνεργατική θα ήταν σήμερα καλύτερη η κατάσταση.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE