Θεοδότου: «Τεράστιες ευθύνες ΚΤΚ και Ορφανίδη για το Συνεργατισμό»

Θεοδότου: «Τεράστιες ευθύνες ΚΤΚ και Ορφανίδη για το Συνεργατισμό»

Για τεράστιες ευθύνες της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου και του πρώην διοικητή Αθανάσιου Ορφανίδη, λόγω ελλιπούς εποπτείας του Συνεργατισμού έκανε λόγο ο Παύλος Θεοδότου, ο οποίος διετέλεσε Μη Εκτελεστικό Μέλος της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας από το 2007-2012 ως Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Συνομοσπονδίας.

Ανέφερε ακόμα ότι ήταν λάθος η Κυβέρνηση, μετά την κρατικοποίηση του Συνεργατισμού να παραχωρήσει μόνο το 1% στο Συνεργατικό Κίνημα, αφού υπήρχε τεράστια ακίνητη περιουσία του Συνεργατισμού.

Έκανε επίσης λόγο για μεγάλες σπατάλες από το ΔΣ του Συνεργατισμού μετά το 2013 και προσπάθεια να μετατραπεί ο Συνεργατισμός, σε Λαϊκή Τράπεζα με την πρόσληψη μετά το 2013 πολλών στελεχών της πρώην Λαϊκής που ήταν «τα παιδιά της παρέας αυτών που είχαν διοριστεί για να αναλάβουν την ηγεσία της ΣΚΤ».

Ανέφερε επίσης ότι υπήρξαν σημαντικές βελτιώσεις στην κατάσταση με τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια την περίοδο από το 2008 μέχρι το 2013 και ότι αν δινόταν περισσότερος χρόνος στην Συνεργατική θα ήταν σήμερα καλύτερη η κατάσταση.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Τα σενάρια για το αποτέλεσμα της Γενεύης- Τα ευχολόγια των Ηνωμένων Εθνών

Τα σενάρια για το αποτέλεσμα της Γενεύης- Τα ευχολόγια των Ηνωμένων Εθνών

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την άτυπη πενταμερή, που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη στις 17 και 18 Μαρτίου και η ε/κ πλευρά η οποία ετοιμάζει τις αποσκευές της για να μεταβεί στην Ελβετία σε αυτό το κρίσιμο ραντεβού για το κυπριακό, έχει χαμηλές προσδοκίες, για μια διάσκεψη που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE