Το απίθανο κόλπο με την πόρτα που δροσίζει το αυτοκίνητο πριν μπεις μέσα

Το απίθανο κόλπο με την πόρτα που δροσίζει το αυτοκίνητο πριν μπεις μέσα

Κάτω από τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού, πολλές φορές ακόμη και υπό σκιά, η ένδειξη της θερμοκρασίας μέσα στο αυτοκίνητο μπορεί να μας τρομάξει. 

Θερμοκρασίες 40, 45, ακόμη και 50 βαθμών κελσίου αναπτύσσονται στον κλειστό χώρο του μικρού μας αυτοκινήτου, λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου και κάνουν τα πρώτα λεπτά μας μέσα σε αυτό, αφόρητα.

Μέχρι να ξεκινήσει να δουλεύει το κλιματιστικό (για όσους φυσικά διαθέτουν) είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο οδηγός δυσκολεύεται -λόγω της ζέστης- ακόμη και σε βασικά βήματα που πρέπει να κάνει. Υπάρχει ωστόσο ένας αναπάντεχος τρόπος να δροσίσετε το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας, μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Και βασίζεται σε μια αρχή της Φυσικής. 

Οκ, μπορεί να λείπατε σε εκείνο το μάθημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βασανίζεστε κάθε καλοκαίρι. Ο τρόπος για άμεση δροσιά είναι πανεύκολος και χρειάζεται μόνο δύο συντονισμένες κινήσεις. 

Πρόκειται για ένα hack που στηρίζεται στη Φυσική, όπως είπαμε, και αξιοποιεί το γεγονός ότι ο θερμός αέρας ανεβαίνει πάνω από τον ψυχρότερο.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι το εξής:

Κατεβάστε το παράθυρο που βρίσκεται στην πλευρά του οδηγού. Κατόπιν, πηγαίνετε από την πλευρά του συνοδηγού και ανοίξτε και κλείστε την πόρτα αρκετές φορές -προσοχή: θα ανοιγοκλείνετε πάντα την πόρτα που βρίσκεται απέναντι από το παράθυρο.

Το μεγαλύτερο μέρος του θερμού αέρα θα φύγει από το αυτοκίνητο και το ο εσωτερικός χώρος θα γεμίσει με τον αέρα που υπάρχει απ’ έξω. Η θερμοκρασία θα αρχίσει πολύ γρήγορα να κατεβαίνει.

Το τρικ είναι δοκιμασμένο και το συνιστούν αρκετοί συντάκτες σε περιοδικά με αυτοκίνητα. 

Για να διατηρήσετε ωστόσο ένα αυτοκίνητο δροσερό φροντίστε να βάζετε πάντα ηλιοπροστασία, να σκεπάζετε το ταμπλό και το τιμόνι και να αφήνετε τα παράθυρα (όπου αυτό είναι δυνατόν) λίγο ανοικτά.

 

 Από iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: «Τουρνέ» Ντι Κάρλο σε Αθήνα και Άγκυρα - Στην Άγκυρα το κλειδί για τη διάσκεψη στην Ελβετία

Κυπριακό: «Τουρνέ» Ντι Κάρλο σε Αθήνα και Άγκυρα - Στην Άγκυρα το κλειδί για τη διάσκεψη στην Ελβετία

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα Τετάρτη η Αναπληρώτρια ΓΓ ΟΗΕ, Ρόζμαρι ντι Κάρλο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Γιώργο Γεραπετρίτη. Η κα Ντι Κάρλο η οποία ολοκλήρωσε τις επαφές της στη Λευκωσία, αναμένεται να συζητήσει με την Ελληνική κυβέρνηση τα βήματα τα οποία θα πρέπει να γίνουν, μέχρι τη διεξαγωγή της άτυπης πενταμερούς, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, στη Γενεύη.