Συνεργάτης Ερντογάν: 'Ο Οτσαλάν θα εκτελεστεί αν επανέλθει η θανατική ποινή στην Τουρκία'

Συνεργάτης Ερντογάν: 'Ο Οτσαλάν θα εκτελεστεί αν επανέλθει η θανατική ποινή στην Τουρκία'

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του αρχηγού του  μικρού ακροδεξιού Κόμματος της Μεγάλης Ενότητας (ΒΡΡ) στην Τουρκία ότι ο φυλακισμένος ηγέτης του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν θα εκτελεστεί, αν ο Ταγίπ Ερντογάν υπογράψει νόμο για την επαναφορά της εσχάτης των ποινών.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα είχε καμία αντίρρηση αν η τουρκική βουλή αποφάσιζε να τεθεί ξανά σε ισχύ η θανατική ποινή που καταργήθηκε πριν από 14 χρόνια.

«Συνεχίζεται η σύνδεση του Οτσαλάν με μια τρομοκρατική οργάνωση; Ναι. Παραμένει αρχηγός μιας τρομοκρατικής οργάνωσης. Ναι. Δίνει ακόμη εντολές; Ναι. Ως εκ τούτου, αν δικαστεί ως εντολοδότης αυτών των πράξεων και καταδικαστεί σε θανατική ποινή, θα εκτελεστεί», είπε ο Μουσταφά Ντεστιτζί, ηγέτης του ΒΡΡ, που διαθέτει μόλις μία έδρα στην Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση, αλλά οι απόψεις του βρίσκουν απήχηση μεταξύ πολλών στελεχών του ΑΚΡ και των ακροδεξιών συμμάχων του.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Δίπλαρος για βανδαλισμούς στα γραφεία ΔΗΣΥ Λεμεσού: «Δεν μας φοβίζουν – θα συνεχίσουμε με υπευθυνότητα»

Δίπλαρος για βανδαλισμούς στα γραφεία ΔΗΣΥ Λεμεσού: «Δεν μας φοβίζουν – θα συνεχίσουμε με υπευθυνότητα»

Μήνυμα αποφασιστικότητας και μηδενικής ανοχής έστειλε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Ευθύμιος Δίπλαρος, μετά τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν στα γραφεία του κόμματος στη Λεμεσό.

BEST OF TOTHEMAONLINE