Κλονίζεται η στερλίνα λόγω φόβων για το Brexit

Κλονίζεται η στερλίνα λόγω φόβων για το Brexit

Σε πτώση στην ισοτιμία έναντι όλων των υπόλοιπων σημαντικών νομισμάτων υποχρεώνει τη στερλίνα η αβεβαιότητα που επικρατεί γύρω από το Brexit.

Συγκεκριμένα, οι αναλυτές λένε πως οι όλο και πιο συχνές αναφορές στην πιθανότητα εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία ευθύνονται για τη χαμηλότερη ισοτιμία του βρετανικού νομίσματος έναντι του δολαρίου εδώ και περίπου ένα χρόνο και στη χαμηλότερη ισοτιμία με το ευρώ από τον περασμένο Οκτώβριο.

Την Τετάρτη μία λίρα στερλίνα αντιστοιχούσε σε 1,2863 δολάρια, η πρώτη φορά που η ισοτιμία έπεσε κάτω από το 1,29 από την 31η Αυγούστου 2017. Η ισοτιμία με το ευρώ έπεσε στο 1,107.

Η πίεση επί του νομίσματος άρχισε τη Δευτέρα, μετά από τη δήλωση που έκανε την Κυριακή ο Υπουργός Διεθνούς Εμπορίου Λίαμ Φοξ ότι οι πιθανότητες υπέρ ενός άτακτου Brexit είναι πλέον 60%.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE