Ο ΟΗΕ ζητά άμεση και ανεξάρτητη έρευνα για την επιδρομή στην Υεμένη

Ο ΟΗΕ ζητά άμεση και ανεξάρτητη έρευνα για την επιδρομή στην Υεμένη

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε έκκληση την Πέμπτη να διενεργηθεί μια "άμεση και ανεξάρτητη" έρευνα για τον θάνατο τουλάχιστον 50 ανθρώπων, εκ των οποίων 29 ήταν παιδιά, σε μια αεροπορική επιδρομή η οποία έπληξε μεταξύ άλλων σχολικό λεωφορείο στη βόρεια Υεμένη, η ευθύνη για την οποία αποδίδεται στη στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.
 

Ο Γκουτέρες "καταδικάζει" την επιδρομή στη Σαάντα και "καλεί (να διενεργηθεί) μια άμεση και ανεξάρτητη έρευνα", ενώ προτρέπει όλα τα μέρη στη σύρραξη να φροντίζουν να μην πλήττονται "άμαχοι (...) κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων", ανέφερε σε ανακοίνωση την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο Φαρχάν Χακ, εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ερωτικές αντιζηλίες πίσω από την απόπειρα φόνου στη Λάρνακα - Τον μαχαίρωσε πέντε φορές

Ερωτικές αντιζηλίες πίσω από την απόπειρα φόνου στη Λάρνακα - Τον μαχαίρωσε πέντε φορές

Υπόθεση απόπειρας φόνου και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης διερευνά η Αστυνομία σε βάρος 35χρονου, από τη Σρι Λάνκα, ο οποίος φέρεται να τραυμάτισε σοβαρά με μαχαίρι 38χρονο ομοεθνή του.

BEST OF TOTHEMAONLINE