Άλλαξαν νόμο στην Βουλή και αποφυλακίστηκε ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου

Άλλαξαν νόμο στην Βουλή και αποφυλακίστηκε ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου

Δικαίωμα να αιτούνται αποφυλάκιση προτού εκτίσουν το ήμισυ της ποινής τους, έδωσε στους κατάδικους η Ολομέλεια της Βουλής με ομόφωνη απόφασή της, τον Μάιο του 2018.

Η τροποποίηση έγινε, μετά από πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών, Γιώργος Γεωργίου και έτσι επωφελήθηκε άμεσα ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο «Φιλελεύθερος», με βάση την απόφαση της Ολομέλειας, οι κατάδικοι μπορούν να υποβάλουν στο Συμβούλιο Αποφυλάκισης αίτημα για την υπό όρους αποφυλάκισή τους, όταν θα εκτίουν το ήμισυ της ποινής τους αφού ληφθούν υπόψη και οι μειώσεις λόγω καλής διαγωγής και εργατικότητας, καθώς και η μείωση ή η αναστολή ή η μετατροπή της ποινής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και όχι το ήμισυ της ποινής που επέβαλε το δικαστήριο όπως ίσχυε πριν από την τροποποίηση. 

O πρώην Βοηθός Εισαγγελέας, καταδικάστηκε σε 3,5 χρόνια φυλάκιση (σ.σ. 42 μήνες) αλλά αποφυλακίστηκε στους 17 μήνες. Σύμφωνα με τον νόμο που ίσχυε μέχρι τον Μάιο του 2018, θα αποκτούσε δικαίωμα για αίτημα μετά τους 21 μήνες φυλάκισης.

Ωστόσο, η νέα νομοθεσία που δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας στις 25 Μαΐου 2018, έδωσε το δικαίωμα στον Ρίκκο Ερωτοκρίτου να υποβάλει αίτημα στο Συμβούλιο Αποφυλάκισης τον Ιούνιο και στις 3 Αυγούστου να αποφυλακιστεί.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πυρκαγιές στη Λεμεσό: Ικανοποίηση ΠτΔ για την πορεία υλοποίησης των μέτρων για στήριξη - Το μεγάλο στοίχημα και τα νέα σχέδια

Πυρκαγιές στη Λεμεσό: Ικανοποίηση ΠτΔ για την πορεία υλοποίησης των μέτρων για στήριξη - Το μεγάλο στοίχημα και τα νέα σχέδια

Την ικανοποίηση του από την πορεία υλοποίησης των όσων ανακοίνωσε η Κυβέρνηση σε σχέση με τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην επαρχία Λεμεσού, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE