Πένθος στην ομάδα της Αμμοχώστου (ανακοίνωση)

Πένθος στην ομάδα της Αμμοχώστου (ανακοίνωση)

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Σαλαμίνα, ενημερώνει για τον θάνατο του Αντώνη Τότση, ιδρυτικού στελέχους της Αμμοχωστιανής ομάδας.

Αναλυτικά:

«Μετά λύπης πληροφορηθήκαμε για τον θάνατο του Αντώνη Τότση ιδρυτικού στελέχους της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ.

Ο Αντώνης Τότσης γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1925 στο χωριό Κώμα του Γιαλού της επαρχίας Αμμοχώστου.

Στα 18 του χρόνια και στα πλαίσια της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ της 16ης Ιούνη 1943, εντάχθηκε στο συμμαχικό στρατό κατά των δυνάμεων του Άξονα.

Υπήρξε αθλητής του ΓΣΕ και μάλιστα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που ανέδειξε η Κύπρος στις μεγάλες αποστάσεις.

Ο Αντώνης Τότσης αποτέλεσε ένα από τους ιδρυτές του σωματείου μας και από τους συντονιστές στις πρώτες συσκέψεις για την ίδρυση του σωματείου μας.

Συμμετείχε στην επταμελή σύσκεψη στις 14 Φεβρουαρίου του 1948 που πάρθηκε η απόφαση για την ίδρυση του σωματείου μας!

Ο πρωταθλητής Αντώνης Τότσης ήταν από τους πρώτους μαζί με τον στενό του φίλο Νική Γεωργίου που αρνήθηκαν να υπογράψουν τις δηλώσεις του ΣΕΓΑΣ τον Μάιο του 1948!

Σπούδασε στην Τσεχοσλοβακία, παντρεύτηκε και έζησε εκεί μέχρι το 1987. Επέστρεψε στην Κύπρο μέχρι το 2014 χρονιά κατά την οποία επέστρεψε στην Τσεχία μέχρι και το θάνατο του στα 93 του χρόνια.

Ο Αντώνης Τότσης πάντα θα αποτελεί ένα μεγάλο παράδειγμα ανθρώπου και αθλητή για όλους εμάς τους Σαλαμιναίους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια αλλά και στους οικείους του Αντώνη Τότση!

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της επόμενης εβδομάδας».

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνταξιοδοτικό: «Αγκάθια» και ερωτήματα στο τραπέζι - Τι ζητούν οι κοινωνικοί εταίροι

Συνταξιοδοτικό: «Αγκάθια» και ερωτήματα στο τραπέζι - Τι ζητούν οι κοινωνικοί εταίροι

Καταθέτουν απορίες στο Υπουργείο Εργασίας και ζητούν διευκρινίσεις οι κοινωνικοί εταίροι για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, μετά την παρουσίαση του προσχεδίου του νομοσχεδίου την Τετάρτη. Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων αναφέρθηκαν στα πρώτα κενά που εντοπίζουν από τα όσα μέχρι σήμερα παρουσιάστηκαν, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, τη θετική διάθεση για εξεύρεση συγκλίσεων εντός των χρονικών πλαισίων που ορίστηκαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE