ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: «Έκλεισε» η κρίσιμη συνάντηση Χαμπιαούρη-Αναστασιάδη

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: «Έκλεισε» η κρίσιμη συνάντηση Χαμπιαούρη-Αναστασιάδη

Επέστρεψε από τις εξωτικές Σεϋχέλλες και αναλαμβάνει δράση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όπως μετέδωσε το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΡΙΚ, η κρίσιμη συνάντηση για τα τεκταινόμενα στο μέτωπο της Παιδείας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (13/8).

Ο Κώστας Χαμπιαούρης θα φιλοξενηθεί από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στην εξοχική κατοικία στο Τρόοδος.

Εκεί θα εξεταστούν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, η οποία καλείται να πάρει αποφάσεις για το ναυάγιο που παρατηρείται στον διάλογο με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Πάντως, ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ δηλώνουν έτοιμες για θεσμικό διάλογο, αν και προχωρούν προς υλοποίηση των μέτρων που εξήγγειλαν το προηγούμενο διάστημα.

Η προσοχή όλων στρέφεται πια στη μεγάλη κινητοποίηση της 28ης Αυγούστου έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, ελάχιστα 24ωρα πριν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.

A.M.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Όλα τα βλέμματα στην Άγκυρα - Η Λευκωσία αναμένει το τουρκικό «πράσινο φως»

Κυπριακό: Όλα τα βλέμματα στην Άγκυρα - Η Λευκωσία αναμένει το τουρκικό «πράσινο φως»

Έντονος διπλωματικός πυρετός βρίσκεται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό, με τη Λευκωσία να στρέφει πλέον το βλέμμα στην Άγκυρα και να αναμένει τις κινήσεις της τουρκικής ηγεσίας. Η επόμενη φάση των προσπαθειών, για επανέναρξη των συνομιλιών. φαίνεται να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το κατά πόσο η Τουρκία θα επιλέξει να ανταποκριθεί στα μηνύματα που μεταφέρονται από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.