ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ: Τι άφησε πίσω της η λαίλαπα

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ: Τι άφησε πίσω της η λαίλαπα

Υπό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής (12/8) στην Εύβοια.

Δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, ενώ οι εναπομείνασες πυροσβεστικές δυνάμεις είναι αντιμέτωπες με αναζοπυρώσεις.

Πάνω από 12.000 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν γίνει στάχτη ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Ο κ. Αποστόλου, κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό μίλησε στην ΕΡΤ υποστηρίζοντας ότι ότι 12.000 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν καταστραφεί ενώ περίπου 70 αιγοπρόβατα κάηκαν.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε πως προέχει να δείχνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίζουμε και πολύ δυσκολότερες καταστάσεις. «Επειδή ειδικά σε αυτή την περιοχή εμφανίζονται αλλεπάλληλα κρούσματα επεισοδίων οφείλουμε να τονίσουμε σε όλους ότι δεν θα μείνει τίποτα κρυφό γιατί ακόμη και μία απλή αμέλεια, στην προκειμένου περίπτωση, είναι κακούργημα» σημείωσε αφήνοντας με τη σειρά του αιχμές για εμπρησμό.

Στο σημείο της πυρκαγιάς βρέθηκε και ο νέος Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης ο οποίος δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της πυρκαγιάς. «Βρισκόμαστε εδώ για για να δούμε αν χρειαστεί να ενισχύσουμε και με άλλα μέσα την πυρκαγιά» σημείωσε.

Με πληροφορίες από in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Επιμένει το ΔΗΚΟ για συμπόρευση με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ

Επιμένει το ΔΗΚΟ για συμπόρευση με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ

Σε πορεία βουλευτικών εκλογών αναμένεται να εισέλθουν τα κόμματα,αμέσως μετά το Πάσχα, έτσι ώστε να κλείσουν τα ψηφοδέλτια, όσο το δυνατό γρηγορότερα. Οι εσωτερικές διεργασίες έχουν ξεκινήσει με τις λεγόμενες ασκήσεις επί χάρτου και ονόματα, τα οποία πέφτουν στο τραπέζι.