Βραζιλία: Κατασχέθηκε 1,3 τόνος κοκαΐνης που μετέφερε ιταλικό πλοίο

Βραζιλία: Κατασχέθηκε 1,3 τόνος κοκαΐνης που μετέφερε ιταλικό πλοίο

Οι αρχές της Βραζιλίας ανακοίνωσαν τη Δευτέρα 13/08 ότι κατασχέθηκε ποσότητα 1,3 τόνου κοκαΐνης που μεταφερόταν από ένα ιταλικό πλοίο στην πόλη Σάντους, στην Πολιτεία Σάου Πάουλου (νοτιοανατολικά), όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο λιμάνι της Λατινικής Αμερικής.

Με αυτή την κατάσχεση, η ποσότητα των ναρκωτικών που έχει περιέλθει στην κατοχή των αρχών από τον Ιανουάριο αυξήθηκε στους 13,52 τόνους σε 27 επιχειρήσεις στη Σάντους μέχρι στιγμής, έναντι 11,54 τόνων που είχαν κατασχεθεί ολόκληρο το 2017, ανέφερε η ομοσπονδιακή υπηρεσία τελωνείων.

Τα ναρκωτικά ήταν κατανεμημένα σε 41 σάκους μέσα στο πλοίο Grande Francia, υπό ιταλική σημαία, το οποίο ερχόταν από την Αργεντινή, διευκρίνισαν τα τελωνεία της Βραζιλίας σε ανακοίνωσή τους.

Ο βραζιλιάνικος ειδησεογραφικός ιστότοπος G1 έγραψε ότι το πλοίο δέχθηκε επίθεση από οπλισμένους πειρατές το πρωί της Κυριακής. Η ομοσπονδιακή αστυνομία έκανε επίσης λόγο περί πειρατείας σε ένα πλοίο, χωρίς να επιβεβαιώσει ότι επρόκειτο για το ιταλικό σκάφος μεταφοράς εμπορευμάτων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO: Με βλέμμα στο 2026 το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη - Ο απολογισμός και οι στόχοι του

VIDEO: Με βλέμμα στο 2026 το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη - Ο απολογισμός και οι στόχοι του

Στο τηλεοπτικό του Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στον απολογισμό της χρονιάς που ολοκληρώνεται και στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης για το 2026, υπογραμμίζοντας την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία, την πορεία της οικονομίας, τις μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα, την κοινωνική πολιτική, καθώς και τις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών με στόχο την επανένωση της Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE