Ελληνικό ΥΠΕΞ: «Οι συνεχείς προσπάθειες απέδωσαν, η διπλωματία ο μεγάλος κερδισμένος»

Ελληνικό ΥΠΕΞ: «Οι συνεχείς προσπάθειες απέδωσαν, η διπλωματία ο μεγάλος κερδισμένος»

Το υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει το γεγονός απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, μετά από σχεδόν 5 μήνες αδικαιολόγητης κράτησης στις φυλακές Αδριανούπολης.

Σε ανακοίνωσή του, τονίζει πως «η απόφαση αυτή των τουρκικών αρχών είναι θετική και θα συμβάλει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στη φιλία των λαών μας».

Προς την ίδια κατεύθυνση, σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών «θα συμβάλει και η τέλεση τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, των επίσημων εγκαινίων του ιστορικού κτιρίου του γενικού προξενείου της Ελλάδας στη Σμύρνη, η οποία είχε αναβληθεί λόγω της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών τον παρελθόντα Μάρτιο».

Το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ακόμα πως οι συνεχείς προσπάθειες του πρωθυπουργού, του υπουργείου Εξωτερικών και των διπλωματικών και προξενικών αποστολών της Ελλάδος στην Τουρκία απέδωσαν και υπογραμμίζει ότι ο μεγάλος κερδισμένος αναδείχθηκε για μια ακόμα φορά η διπλωματία.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ισχυρό μήνυμα ΠτΔ από την Αίγυπτο: «Σταθερότητα, ασφάλεια και συνδεσιμότητα οι πυλώνες της τριμερούς»

Ισχυρό μήνυμα ΠτΔ από την Αίγυπτο: «Σταθερότητα, ασφάλεια και συνδεσιμότητα οι πυλώνες της τριμερούς»

Η στρατηγικής σημασίας τριμερής συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου αποτελεί σταθερό άξονα ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας στην περιοχή, τόνισαν σήμερα οι Πρόεδροι Κύπρου και Αιγύπτου και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, οι οποίοι συμμετείχαν στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής, που πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, της Αιγύπτου.

BEST OF TOTHEMAONLINE