ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Νέα προσπάθεια διαλόγου - Ετοιμάζεται η επιστολή Χαμπιαούρη

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Νέα προσπάθεια διαλόγου - Ετοιμάζεται η επιστολή Χαμπιαούρη

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να αποστείλει την επιστολή-πρόσκλησή του για συνάντηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ πηγές του Υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις στην επιστολή θα καλούνται την ερχόμενη εβδομάδα σε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Χαμπιαούρη.
 
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου είχε δηλώσει την Δευτέρα (13/8), μετά από σύσκεψη εργασίας του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Υπουργό Παιδείας, στην προεδρική εξοχική κατοικία στο Τρόοδος ότι τις επόμενες μέρες ο Υπουργός Παιδείας θα καλέσει ξανά τις εκπαιδευτικές οργανώσεις με ένα πλήρως τεκμηριωμένο τρόπο, «μέσα από ένα σχετικό έγγραφο τεκμηρίωσης για το διάλογο» που διεξάγεται από τις 27 Ιουλίου.
 
Ο Εκπρόσωπος είχε αναφέρει ότι η Κυβέρνηση είναι ανοικτή στον διάλογο τόσο για τις συγκεκριμένες αποφάσεις εξορθολογισμού που έχουν ληφθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο όσο και για το υπόλοιπο σύστημα των απαλλαγών, με στόχο να συζητηθούν όλα τα θέματα για το δημόσιο σχολείο και να ληφθούν, όσο γίνεται περισσότερο, συναινετικές αποφάσεις.

ΚΥΠΕ/ToThemaOnline

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Κυπριακή Προεδρία και οι εκλογές δεν επηρεάζουν τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Κυπριακή Προεδρία και οι εκλογές δεν επηρεάζουν τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Τη διαβεβαίωση ότι η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι βουλευτικές εκλογές δεν επηρεάζουν τη δέσμευση για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων και πρόοδο στο Κυπριακό, εκφράζει ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης στην επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

BEST OF TOTHEMAONLINE