Πυροβολισμοί κατά ριπάς εναντίον Έλληνα ψαρά από τουρκικά αλιευτικά

Πυροβολισμοί κατά ριπάς εναντίον Έλληνα ψαρά από τουρκικά αλιευτικά

Πυροβολισμούς, ακόμα και κατά ριπάς, δέχθηκε Έλληνας ψαράς ανοιχτά της Σαμοθράκης δύο ημέρες πριν από το περιστατικό της Λέρου, ωστόσο το λιμενικό του συνέστησε να μη «δώσει έκταση» στο θέμα, κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος γρι-γρι Καβάλας Γιάννης Μανιός. 

Ο κ. Μανιός δήλωσε ότι οι οχλήσεις τούρκων αλιέων σε ελληνικά χωρικά ύδατα είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, χωρίς να ενεργοποιείται το λιμενικό και η κυβέρνηση για την προστασία τους, προειδοποιώντας παράλληλα ότι αν Έλληνας ψαράς βρεθεί εκτός εαυτού μπορεί να υπάρξει μεγάλο επεισόδιο. 
 
Ο Γιάννης Μανιός έκανε λόγο για καταγγελίες Ελλήνων ψαράδων για παρενοχλήσεις από τουρκικά αλιευτικά, που ψαρεύουν ανεξέλεγκτα και χωρίς να ακολουθούν τις αλιευτικές πρακτικές που επιβάλλονται από την ΕΕ. «Έχουμε καταντήσει γραφικοί βγαίνουμε στα σάιτ, στα κανάλια και τίποτα δεν γίνεται. Θα έχουμε πρόβλημα μπορεί να υπάρξει μεγάλο επεισόδιο αν ξεφύγει κάποιος δικός μας», τόνισε.

«Τη Λήμνο εδώ και πολλά χρόνια, και τη Σαμοθράκη, τις έχουν ισοπεδώσει εντελώς, τώρα έχουν πάει πιο νότια. Έχουν ξεθαρρέψει και έρχονται στη Θάσο, έχουν ρημάξει τη Λήμνο, έχει γίνει γύρω κρανίου τόπος… Οι άνθρωποι τελειώσανε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιός.
 
protothema.gr
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκιές πάνω από τη Δικαιοσύνη συγκλονίζουν το κράτος - Οι καταγγελίες Δρουσιώτη και οι φόβοι του Νίκου Κληρίδη - Αποφασίζει το υπουργικό για ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή

Σκιές πάνω από τη Δικαιοσύνη συγκλονίζουν το κράτος - Οι καταγγελίες Δρουσιώτη και οι φόβοι του Νίκου Κληρίδη - Αποφασίζει το υπουργικό για ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή

Η υπόθεση που συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες την κυπριακή κοινωνία δεν είναι απλώς ακόμη ένα σκάνδαλο. Είναι μια δοκιμασία για την ίδια τη Δημοκρατία, τους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη. Οι καταγγελίες που έφερε στο φως ο Μακάριος Δρουσιώτης, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του δικηγόρου Νίκου Κληρίδη, αποκαλύπτουν ένα εκρηκτικό μείγμα διαφθοράς, φόβου και θεσμικών κενών που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

BEST OF TOTHEMAONLINE