Η εμπλοκή της Κύπρου σε συμφωνία Ισραήλ-Χαμάς

Η εμπλοκή της Κύπρου σε συμφωνία Ισραήλ-Χαμάς

Την Κύπρο εμπλέκουν ισραηλινά και αραβικά ΜΜΕ σε συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται, η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στην αποκλεισμένη Γάζα θα γίνει από λιμάνι στην Κύπρο όπως συμφώνησαν τα εμπλεκόμενα μέρη.

Η συμφωνία περιλαμβάνει δημιουργία πλωτού λιμενίσκου στο νησί για τη μεταφορά εμπορευμάτων προς τη Λωρίδα της Γάζας, η οποία είναι εστία συγκρούσεων μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών στρατιωτών.

Τον έλεγχο του περιεχομένου της ανθρωπιστικής βοήθειας θα έχουν οι Ισραηλινοί, όπως δημοσιεύεται στην ισραηλινή Haaretz, ενώ στα δημοσιεύματα γίνεται λόγος για συμφωνία στην τελευταία τριμερή Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ που έγινε στη Λευκωσία.

Πάντως, η Χαμάς δεν φαίνεται να δίνει τη συγκατάθεσή της για αυτή τη συμφωνία, ενώ ούτε η κυπριακή κυβέρνηση επιβεβαιώνει τη σύναψη της τελικής συμφωνίας για την οποία κάνουν λόγο τα δημοσιεύματα.

ΑΛ.ΜΙΧ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Ναρκοθετεί την πενταμερή της Νέας Υόρκης, η Τουρκία - Καταθέτει χάρτη θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού ο Τατάρ

Κυπριακό: Ναρκοθετεί την πενταμερή της Νέας Υόρκης, η Τουρκία - Καταθέτει χάρτη θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού ο Τατάρ

Λευκωσία και Ηνωμένα ΄Εθνη προετοιμάζονται πυρετωδώς για την επόμενη διευρυμένη διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη περί τα τέλη Ιουλίου, με την προσωπική απεσταλμένη του Αντόνιο Γκουτέρες, να συνεχίζει τις επισκέψεις και τις επαφές της, στις εγγυήτριες δυνάμεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE