Τα εξευτελιστικά και σαδιστικά βασανιστήρια που σκότωσαν τον Μαρκαντώνιο Βραγαδινό

Τα εξευτελιστικά και σαδιστικά βασανιστήρια που σκότωσαν τον Μαρκαντώνιο Βραγαδινό

Σκληρός, αδιάλλακτος, πανέξυπνος και μεθοδικός. Ο τελευταίος Ενετός στρατηγός της Αμμοχώστου, Μαρκαντώνιος Βραγαδινός, έδωσε κυριολεκτικά τη ζωή του για την υπεράσπιση της περίκλειστης πόλης.

Οι αποφάσεις που έπαιρνε προκειμένου να πετύχει την προφύλαξή της ήταν κοφτερές σαν μαχαίρι ενώ η «αυστηρότητά του ως μέτρο διατηρήσεως υψηλού φρονήματος των πολιορκουμένων υπήρξε παροιμιώδης». Στις αρχές του Αυγούστου 1571 και αφού η πόλη έπεσε, ο Λαλά Μουσταφά Πασάς τον κάλεσε στο παλάτι του, δήθεν για να τον συγχαρεί για την ανδρεία του και να τα βρουν στα της ανακωχής. Ωστόσο, τότε ήταν που ξεκίναγε το πιο ξευτιλιστικό μαρτύριο του στρατηγού της πόλης. Οι επόμενες δέκα μέρες, υπήρξαν για τον Μαρκαντώνιο Βραγαδινό οι χειρότερες της ζωής του, αφού ο Λαλά Μουσταφά Πασάς ξεπλήρωσε με τον πιο αιμοσταγή και σαδιστικό τρόπο τη δίψα του για εκδίκηση.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Το Ιράν εκτόξευσε υπερηχητικούς πυραύλους Fattah εναντίον του Ισραήλ - Οι ΗΠΑ στέλνουν και τρίτο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή

Live: Το Ιράν εκτόξευσε υπερηχητικούς πυραύλους Fattah εναντίον του Ισραήλ - Οι ΗΠΑ στέλνουν και τρίτο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στη Μέση Ανατολή. Το Ισραήλ εξαπέλυσε νέες αεροπορικές επιθέσεις μετά από αυτές που έκανε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Τεχεράνη, την οποία εγκαταλείπουν μαζικά χιλιάδες άνθρωποι. Το Ιράν προειδοποίησε τους κατοίκους του Τελ Αβίβ και της Χάιφα να εκκενώσουν την περιοχή, ενώ οι ΗΠΑ ενισχύουν τις δυνάμεις τους στη Μέση Ανατολή. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE