Τα εξευτελιστικά και σαδιστικά βασανιστήρια που σκότωσαν τον Μαρκαντώνιο Βραγαδινό

Τα εξευτελιστικά και σαδιστικά βασανιστήρια που σκότωσαν τον Μαρκαντώνιο Βραγαδινό

Σκληρός, αδιάλλακτος, πανέξυπνος και μεθοδικός. Ο τελευταίος Ενετός στρατηγός της Αμμοχώστου, Μαρκαντώνιος Βραγαδινός, έδωσε κυριολεκτικά τη ζωή του για την υπεράσπιση της περίκλειστης πόλης.

Οι αποφάσεις που έπαιρνε προκειμένου να πετύχει την προφύλαξή της ήταν κοφτερές σαν μαχαίρι ενώ η «αυστηρότητά του ως μέτρο διατηρήσεως υψηλού φρονήματος των πολιορκουμένων υπήρξε παροιμιώδης». Στις αρχές του Αυγούστου 1571 και αφού η πόλη έπεσε, ο Λαλά Μουσταφά Πασάς τον κάλεσε στο παλάτι του, δήθεν για να τον συγχαρεί για την ανδρεία του και να τα βρουν στα της ανακωχής. Ωστόσο, τότε ήταν που ξεκίναγε το πιο ξευτιλιστικό μαρτύριο του στρατηγού της πόλης. Οι επόμενες δέκα μέρες, υπήρξαν για τον Μαρκαντώνιο Βραγαδινό οι χειρότερες της ζωής του, αφού ο Λαλά Μουσταφά Πασάς ξεπλήρωσε με τον πιο αιμοσταγή και σαδιστικό τρόπο τη δίψα του για εκδίκηση.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια περιοχή παρατεταμένων κρίσεων και ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, καθιστά ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη την αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας για ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων σύγχρονων προκλήσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Πολεμικής Δράσης, Ιστορίας και Τιμής του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού στη Λευκωσία.