Τουρκική πρόκληση στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στις Οινούσσες

Τουρκική πρόκληση στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στις Οινούσσες

Για ακόμη μία φορά τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «onalert» η Τουρκία επιχείρησε να γκριζάρει για άλλη μια φορά το Αιγαίο και την αρμοδιότητα διεξαγωγής επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης, εκδίδοντας σχετική NOTAM και στέλνοντας σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής στις Οινούσσες. Σκάφος τύπου SG της Τουρκικής Ακτοφυλακής έφτασε στην περιοχή των Οινουσσών, όπου και βρήκε τα πλοία του Ελληνικού ΠΝ και του Ελληνικού Λιμενικού τα οποία βρίσκονταν ήδη στην περιοχή εδώ και ώρα. Το τουρκικό σκάφος αφού έκανε χρήση του προβολέα του για σύντομο χρονικό διάστημα αποχώρησε από την περιοχή.

Τραγωδία στις Οινούσσες

Νεκρός εντοπίστηκε το Σάββατο 18/18 από αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή νότια των Οινουσσών ο ένας από τους δύο 68χρονους Ελληνοαμερικανούς, οι οποίοι μαζί με δύο ακόμα άτομα επέβαιναν σε λέμβο που ανετράπη.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, πρόκειται για τον πατέρα μίας 24χρονης Ελληνοαμερικανίδας που επέβαινε και αυτή στη λέμβο.

Η 24χρονη εντοπίστηκε τα ξημερώματα σώα στην ίδια θαλάσσσια περιοχή από αλιευτικό σκάφος και ανέφερε ότι επέβαινε μαζί με τον 68χρονο πατέρα της, έναν φίλο του επίσης 68 ετών και τον 22χρονο αδελφό της από χθες το μεσημέρι σε μία λέμβο, που ανετράπη.

Ο 68χρονος φίλος του πατέρα της εντοπίστηκε σώος και περισυνελέγη από πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού ενώ εξακολουθεί να αγνοείται ο 22χρονος αδελφός της.

Στην περιοχή οι έρευνες για τον εντοπισμό του ενός αγνοουμένου συνεχίζονται από τρία πλωτά του λιμενικού, ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού, τρία ιδιωτικά σκάφη και ένα ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας

 

 

Πηγή: Τουρκική πρόκληση στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στις Οινούσσες | iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκάθαρο μήνυμα για το Κυπριακό: «Λύση με δικαιώματα για όλους και χωρίς τουρκικά στρατεύματα»

Ξεκάθαρο μήνυμα για το Κυπριακό: «Λύση με δικαιώματα για όλους και χωρίς τουρκικά στρατεύματα»

Ζητούμενο είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού με τρόπο που να διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των νομίμων κατοίκων της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε την Παρασκευή, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην παρουσίαση του βιβλίου της Δέσπως Κόνιζου Λοϊζιά «Οι γίγαντες των Βορείων Προαστίων», στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE