ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 6,3 βαθμών στο νησί Λομπόκ της Ινδίας

Σεισμός 6,3 βαθμών στο νησί Λομπόκ της Ινδίας

Σεισμός 6,3 βαθμών έπληξε την Κυριακή 19/08 το νησί Λομπόκ της Ινδονησίας μερικές εβδομάδες μετά τον ισχυρό σεισμό που προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 430 ανθρώπων στην περιοχή αυτή, ανακοίνωσε το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής USGS.

Στις 5 Αυγούστου, σεισμός 6,9 βαθμών που ακολουθήθηκε από αρκετούς μετασεισμούς έπληξε το Λομπόκ στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 436 ανθρώπους.

Το επίκεντρο της σημερινής σεισμικής δόνησης, η οποία καταγράφηκε στις 07:10 ώρα Ελλάδος, εντοπίστηκε 6 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Σεμπαλούν Λαουάνγκ σε βάθος 7,9 χιλιομέτρων. Κάτοικοι δήλωσαν ότι η σεισμική δόνηση έγινε έντονα αισθητή στο ανατολικό τμήμα του Λομπόκ.

Η Ινδονησία βρίσκεται σε μια σεισμικά ενεργή ζώνη που είναι γνωστή ως ζώνη πυρός και πλήττεται συχνά από ισχυρούς σεισμούς.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2004 από πάρα πολύ ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε τότε στην περιοχή κτσεχ της Σουμάτρας, προκαλώντας τσουνάμι το οποίο έπληξε γειτονικά κράτη στον Ινδικό Ωκεανό.

Την Κυριακή 19/08 σημειώθηκαν σεισμικές δονήσεις σε έναν αριθμό κρατών που βρίσκονται στη ζώνη πυρός, μεταξύ των οποίων η Κολομβία, τα Φίτζι, η Ιαπωνία και η Ρωσία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Influencer Marketing: Τι προβλέπει η νομοθεσία – Αυτά πρέπει να πληρούν οι αναρτήσεις – Όσα πρέπει να ξέρουν καταναλωτές και επιχειρήσεις

Καταδυτικός Τουρισμός: Η μαγεία της θάλασσας μέσα στα Κυπριακά νερά – Ζηνοβία και Musan μας βάζουν στο «χάρτη»

Πώς προστατεύουμε την καμένη γη μετά από πυρκαγιά - Υπάρχει στην Κύπρο ο εξοπλισμός;

Θα μας τρελάνει ο καιρός - Ζέστη και βροχές στο «μενού» - Αναλυτικά η πρόγνωση

Βρισηίδα Ανδριώτου: Κάλυψε το στήθος της με δυο ζουμερά κεράσια - Δείτε φωτογραφία



Πώς προστατεύουμε την καμένη γη μετά από πυρκαγιά - Υπάρχει στην Κύπρο ο εξοπλισμός;

Πώς προστατεύουμε την καμένη γη μετά από πυρκαγιά - Υπάρχει στην Κύπρο ο εξοπλισμός;

Οι πυρκαγιές αποτελούν κάθε καλοκαίρι ένα καταστροφικό φαινόμενο που πλήττει την Κύπρο ενώ υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν και καθορίζουν τον κίνδυνο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top