ΚΥΠΡΟΣ: Φεύγει ο Αύγουστος και έρχονται καταιγίδες

ΚΥΠΡΟΣ: Φεύγει ο Αύγουστος και έρχονται καταιγίδες

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το βράδυ της Δευτέρας 20/08 καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά αναμένεται χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ και η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη 21/08, αρχικά θα παρατηρείται τοπική χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη, που σύντομα θα διαλυθούν και ο καιρός θα καταστεί γενικά κυρίως αίθριος.

Το απόγευμα όμως, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, στο εσωτερικό και τα ορεινά, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και το πρωί, στα ανατολικά, μέχρι νότιοι, ασθενείς και σταδιακά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ.

Το απόγευμα, στα νότια και τα νοτιοδυτικά, θα πνέουν ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη και αργά το απόγευμα, στα προσήνεμα, μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 29 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά δυνατό να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3  με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, εκτός από τα ανατολικά, όπου θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Τετάρτη 22/08, την Πέμπτη 23/08 και την Παρασκευή 24/08, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά.

Τη νύκτα και νωρίς το πρωί αναμένεται τοπική αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, μέχρι την Πέμπτη, για να κυμανθεί πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Παρασκευή 24/08 η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυβερνητική πηγή: Η αλληλεγγύη προς την Κύπρο γίνεται «πυξίδα» για το μέλλον

Κυβερνητική πηγή: Η αλληλεγγύη προς την Κύπρο γίνεται «πυξίδα» για το μέλλον

'Εμπρακτη πράξη αλληλεγγύης η συνδρομή προς Κύπρο και η αλληλεγγύη τονίζει ανώτερη κυβερνητική πηγή, μετά τη συνάντηση του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

BEST OF TOTHEMAONLINE