Η δολοφονία του αμερικανού πρέσβη Ρότζερ Ντέιβις στη Λευκωσία

Η δολοφονία του αμερικανού πρέσβη Ρότζερ Ντέιβις στη Λευκωσία

Ήταν μόνο λίγες μέρες από τη δεύτερη τουρκική εισβολή στο νησί, όταν πλήθος εξαγριωμένου κόσμου κατέβηκε σε διαδήλωση εναντίον των Αμερικανών, έξω από την πρεσβεία των Η.Π.Α. στη Λευκωσία.

Ο κόσμος, που έμοιαζε με καζάνι που βράζει, τα είχε βάλει με την Αμερική κατηγορώντας την πως κάνει πλάτες στους εισβολείς. Με πέτρες και ξύλα χτυπούσε το κτήριο, σπάζοντας τζάμια ενώ ταυτόχρονα έκαιγε αυτοκίνητα της πρεσβείας. Μέσα σε αυτό το χάος, ο αμερικανός Πρέσβης Ρότζερ Ντέιβις, παρέμενε πεισματικά μέσα στο γραφείο του προκειμένου να προστατεύσει το εκεί προσωπικό του και να κινηθεί μαζί τους, όταν ξαφνικά ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE