Από την Ιθάκη το διάγγελμα Τσίπρα για την έξοδο από το μνημόνιο

Από την Ιθάκη το διάγγελμα Τσίπρα για την έξοδο από το μνημόνιο

Από την Ιθάκη θα πραγματοποιήσει το διάγγελμα για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο ο Πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα φτάσει πριν το μεσημέρι της Τρίτης (21/8) στο νησί, και αργότερα μέσα στην ημέρα θα απευθύνει διάγγελμα με το οποίο θα κηρύξει το τέλος των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας, χρησιμοποιώντας στίχους του Κωσταντίνου Καβάφη, θα αναφερθεί στις θυσίες του ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια των οκτώ χρόνων μνημονίων και θα επιδιώξει να δώσει το μήνυμα ότι η χώρα έχει «γυρίσει σελίδα». Παράλληλα, θα δώσει το στίγμα των προθέσεών του για το αμέσως επόμενο διάστημα, χωρίς όμως να αναφερθεί σε συγκεκριμένα οικονομικά μέτρα, κάτι που αναμένεται να γίνει στη ΔΕΘ στις 8 - 9 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, τις επόμενες μέρες, πιθανότατα την Πέμπτη, θα ανακοινωθεί το νέο Υπουργικό Συμβούλιο, καθώς ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να προβεί σε συγκεκριμένες αλλαγές τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της τριπλής εκλογικής αναμέτρησης του 2019.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.