ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Washington Post: «Οι ΗΠΑ πρέπει να πιέσουν την Τουρκία να αποσυρθεί από την Κύπρο»

Washington Post: «Οι ΗΠΑ πρέπει να πιέσουν την Τουρκία να αποσυρθεί από την Κύπρο»

Τρόπους πίεσης προς τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν εξετάζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με σχόλιο που υπογράφει ο James Marketos στην Washington Post, εκφράζεται η απορία γιατί να μην ζητηθεί η απόσυρση όλων των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο.

Στο σχόλιο σημειώνεται ότι η κατοχή του 1/3 της Κύπρου από το 1974 και οι 30.000 Τούρκοι στρατιώτες είναι το εμπόδιο της επίλυσης του Κυπριακού.

Επισημαίνεται δε ότι η συνεχιζόμενη διαίρεση του νησιού «έχει δώσει στην Τουρκία αδικαιολογήτικα δικαιολογητικά για την αποτροπή των αμερικανικών εταιρειών από την εξερεύνηση και τη διάνοιξη υποθαλάσσιων αερίων στα χωρικά ύδατα της Κύπρου».

Η απαίτηση απόσυρσης του τουρκικού στρατού, όπως υπογραμμίζεται, θα εκθέσει και την αδικία της πρόσφατης παρέμβασης της Τουρκίας «στα εμπορικά συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να αυξήσουν τον μοχλό πίεσης προς τον κύριο Ερντογάν, «ανακοινώνοντας δημοσίως ότι είναι καιρός ο τουρκικός στρατός να εγκαταλείψει την Κύπρο».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top