Η Ρωσία διεκδικεί την πρώτη θέση στις εξαγωγές όπλων στον κόσμο

Η Ρωσία διεκδικεί την πρώτη θέση στις εξαγωγές όπλων στον κόσμο

Η Ρωσία φιλοδοξεί να καταλάβει την πρώτη θέση στις εξαγωγές όπλων παγκοσμίως, εξάγοντας μεταξύ άλλων και τα άρματα μάχης Armata, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ρωσικής κρατικής εταιρείας εξαγωγών οπλικών συστημάτων Rosoboronexport Αλεξάντρ Μιχέεφ.

"Φυσικά, έχουμε σαφώς την φιλοδοξία, επειδή η βιομηχανία μας μάς παρέχει αυτή τη δυνατότητα... Μας ενδιαφέρει, να προωθήσουμε κάποια πράγματα και να καταλάβουμε ηγετικό ρόλο" δήλωσε ο Μιχέεφ στους δημοσιογράφους.

Αυτή την στιγμή την πρώτη θέση στις εξαγωγές όπλων κατέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τον Μιχέεφ στις αγορές οπλικών συστημάτων εντάσσονται νέα προϊόντα όπως μικρά πυραυλοφόρα πολεμικά σκάφη Karakurt, το ελαφρύ αμφίβιο άρμα μάχης Sprut, το νέο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Viking, το εξελιγμένο σύστημα TOR και το άρμα μάχης Armata.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

26 Αυγούστου: Η ώρα της αλήθειας για το Κυπριακό - Τρέχουν για συγκλίσεις- Η Άγκυρα τραβάει το σχοινί

26 Αυγούστου: Η ώρα της αλήθειας για το Κυπριακό - Τρέχουν για συγκλίσεις- Η Άγκυρα τραβάει το σχοινί

Η αντίστροφη μέτρηση για τη συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουφάν Ερχιουρμάν στις 26 Αυγούστου έχει αρχίσει. Μόνο που όσο πλησιάζει το ραντεβού, τόσο περισσότερο γίνεται αντιληπτό, ότι το ζητούμενο δεν είναι απλώς να καταγραφούν οι συγκλίσεις, ή να συμφωνηθεί ένα ακόμη πακέτο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

BEST OF TOTHEMAONLINE