Για πρώτη φορά περισσότερες οι διελεύσεις προς τα κατεχόμενα, σύμφωνα με την Γενί Ντουζέν

Για πρώτη φορά περισσότερες οι διελεύσεις προς τα κατεχόμενα, σύμφωνα με την Γενί Ντουζέν

Για πρώτη φορά από το 2003 που άνοιξαν τα οδοφράγματα οι διελεύσεις από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές είναι , κατά 11.000 περίπου, περισσότερες από τις διελεύσεις από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2018.

 
Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της Γενί Ντουζέν, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2018, 2.684.175 άτομα επισκέφθηκαν τον «βορρά» της Κύπρου μέσω των σημείων διέλευσης και 2.673.221 άτομα πέρασαν από τον «βορρά» στον «νότο».
 
Η εφημερίδα γράφει ότι η πτώση της τουρκικής λίρας έναντι του ευρώ οδήγησε πολλούς Ε/κ στο «βορρά», σημειώνοντας παράλληλα ότι στις διελεύσεις από τον «νότο» στο «βορρά» το περασμένο επτάμηνο, περισσότεροι ήταν οι ξένοι υπήκοοι. Αναλυτικά γράφει ότι στην περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου του τρέχοντος έτους από όσους πέρασαν από και προς τα κατεχόμενα, 1.044.392 άτομα ήταν 'πολίτες' του ψευδοκράτους, 893.967 ξένοι υπήκοοι και 749.285 Ελληνοκύπριοι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός βρίσκεται σήμερα, αντιμέτωπος με μία κρίσιμη πολιτική πρόκληση. Το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος συνεδριάζει για να εξετάσει τις συνέπειες της αργίας που έχει επιβληθεί στους Δημάρχους Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, και Λευκονοίκου, Πιερή Γυψιώτη. Οι δύο υποθέσεις ξεπερνούν τον νομικό χαρακτήρα και γίνονται καθαρά πολιτικά ζητήματα για την ηγεσία του ΔΗΣΥ, η οποία καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας, την πολιτική ευθύνη και την κοινωνική πίεση.