ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΙΔΕΙΑ: Ευχή από Χαμπιαούρη να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις της Κυβέρνησης

ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΙΔΕΙΑ: Ευχή από Χαμπιαούρη να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις της Κυβέρνησης

Την ευχή να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις της Κυβέρνησης, που κατέθεσε την Πέμπτη 23/08 στις εκπαιδευτικές οργανώσεις, και να προχωρήσουν όλοι μαζί, από κοινού στο όραμα που αφορά το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών μας και την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης προς τα παιδιά, εξέφρασε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Χαμπιαούρης, σε σημερινές του δηλώσεις.

Ο Υπουργός Παιδείας, μετά την πολύωρη συνεδρία στο Προεδρικό Μέγαρο, με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, μετέβη στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού όπου συναντήθηκε με τους οργανωμένους γονείς της μέσης, δημοτικής και προδημοτικής εκπαίδευσης, καθώς και με τους οργανωμένους γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες. 

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι ενημέρωσε τους οργανωμένους γονείς για τις σημερινές εξελίξεις και την πρόταση την οποία έχει κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις εκπαιδευτικές οργανώσεις.

 «Οι γονείς έχουν εκφράσει την πρώτη θετική αντιμετώπιση απέναντι στις προτάσεις. Τις βλέπουν θετικά, θεωρούν ότι είναι προς την ορθή κατεύθυνση, είναι προς την κατεύθυνση που οδηγεί το εκπαιδευτικό μας σύστημα σε ένα εξορθολογισμό. Θα βοηθήσει πολύ στην ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Έχω, επίσης, ενημερώσει τους οργανωμένους γονείς ότι δεν θα φύγει ούτε ένα ευρώ από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας. Όλα τα λεφτά θα παραμείνουν στο χώρο της εκπαίδευσης. Έχουμε μιλήσει για δράσεις που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν και στις οποίες θα μπορούσαν να διατεθούν αυτά τα λεφτά, όπως είναι η ασφάλεια και η υγεία, η βία και η παραβατικότητα, η ειδική εκπαίδευση, οι παιχνιδότοποι στα νηπιαγωγεία, η τεχνική εκπαίδευση και πολλοί άλλοι τομείς», πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Παιδείας χαιρέτισε, παράλληλα, το γεγονός ότι οι γονείς παραμένουν σημαντικοί εταίροι στα της παιδείας. «Είναι δίπλα μας και έχουμε εκφράσει τόσο εγώ προσωπικά και οι συνεργάτες μου, όσο και οι γονείς την αμέριστη στήριξη μας προς τους εκπαιδευτικούς», ανέφερε.

 «Πρέπει να σταματήσει πλέον αυτό το οποίο όλοι θεωρούν, ότι πλήττεται το κύρος του εκπαιδευτικού. Με αυτές τις δράσεις, με αυτή τη νέα προσέγγιση, στα πλαίσια της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης θα αναβαθμιστεί το δημόσιο σχολείο, θα αναβαθμιστεί ο ρόλος των εκπαιδευτικών, θα αναβαθμιστεί ο ρόλος των μαθητών», σημείωσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι άμεσα, εντός των ημερών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση και με τους οργανωμένους γονείς.

Σε ερώτηση του ΚΥΠΕ αν αναμένεται πλέον η απάντηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων επί της σημερινής πρότασης, ο Υπουργός Παιδείας απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι «αναμένουμε ότι θα απαντήσουν για να μπορέσουμε και εμείς να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα».

 «Η στελέχωση είναι έτοιμη. Τα σχολεία όπως τα έχουμε στελεχώσει είναι έτοιμα να ανοίξουν, γι’ αυτό κάποιοι που εξέφρασαν κάποιες ανησυχίες αν θα είμαστε έτοιμοι ή όχι, σας διαβεβαιώνω ότι ναι, είμαστε έτοιμοι με την στελέχωση, και εντός των ημερών θα ανακοινωθούν και οι τελευταίες μετακινήσεις - τοποθετήσεις. Και εκεί που πρέπει να γίνουν και νέοι διορισμοί, νέες μεταθέσεις, θα γίνουν άμεσα σε συνεργασία με την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος για την απάντηση που θα λάβει από τις οργανώσεις, ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι είναι αισιόδοξος και  θετικός όσον αφορά τις πρώτες αντιδράσεις που έχουν αποκομίσει.

 «Αντιλαμβάνεστε, όμως, ότι δεν μπορώ εγώ να μιλήσω για τις εκπαιδευτικές οργανώσεις. Ευελπιστώ ότι θα δουν θετικά. Οι προτάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως έχει τονιστεί, είναι προς την σωστή κατεύθυνση, οδηγούν στον εξορθολογισμό του δημόσιου σχολείου και συνδέονται άμεσα με το σύστημα αξιολόγησης του εκπαιδευτικού και του εκπαιδευτικού έργου, το σύστημα αξιολόγησης του μαθητή, που είναι ένας από τους στόχους μας, στα πλαίσια της ευρύτερης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Ευχή όλων είναι να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις και να προχωρήσουν όλοι μαζί, από κοινού σε αυτό το όραμα που δεν είναι τίποτα άλλο από το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών μας και την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης προς τα παιδιά μας», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκος Νικηφόρου, σε δηλώσεις του, εκ μέρους των οργανωμένων γονέων όλων των βαθμίδων, είπε ότι έχουν ενημερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τη νέα πρόταση, η οποία δόθηκε στις εκπαιδευτικές οργανώσεις για τον εξορθολογισμό.

«Βλέποντας την πρόταση, νομίζουμε ότι είναι μια πρόταση η οποία κινείται σε μια σωστή κατεύθυνση και μπορεί να βοηθήσει για να ανοίξουν τα σχολεία και να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά ομαλά και χωρίς προβλήματα. Ελπίζουμε και ευελπιστούμε ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα αποδεχτούν την πρόταση για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και με τα υπόλοιπα θέματα του εξορθολογισμού, όπως έχουν καταγραφεί, και στην επιστολή την οποία έχει παραδώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις εκπαιδευτικές οργανώσεις. Απ’ εκεί και πέρα κάναμε μια συζήτηση με τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με τις εξοικονομήσεις και τα λεφτά, αφού έχουμε διασφαλίσει ότι αυτά θα παραμείνουν στην παιδεία, και έχουμε κάνει μια πρώτη συζήτηση σχετικά με το πώς θα διαμοιραστούν αυτά τα λεφτά», πρόσθεσε.

Η συζήτηση, συνέχισε ο κ. Νικηφόρου, κινήθηκε στο ότι θα πρέπει να είναι σε τρεις ουσιαστικά τομείς, την ασφάλεια, την υγεία, την ειδική εκπαίδευση και την παραβατικότητα, «όπου νομίζουμε ότι είναι η πρώτιστης σημασία τομείς που πρέπει να ασχοληθεί και το Υπουργείο Παιδείας και όλοι για να μπορέσουν τα σχολεία να δουλεύουν ομαλά και χωρίς προβλήματα».

«Νοιώθουμε ικανοποιημένοι από την σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας. Ευελπιστούμε να έχουμε λύση σε αυτό το πρόβλημα που ταλάνισε την παιδεία για τόσο καιρό και να μπορέσουμε με τη νέα χρονιά να συνεχίσουμε τον διάλογο για τον εξορθολογισμό, μέσα στα πλαίσια της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού και του εκπαιδευτικού έργου, το οποίο για μας είναι αρκετά σημαντικό, είναι αίτημα δεκαετιών από τους οργανωμένους γονείς και θα πρέπει να πάρει σάρκα και οστά, για να μπορέσει να δουλέψει και το δημόσιο σχολείο σωστά», σημείωσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι η στήριξή τους προς τους εκπαιδευτικούς αλλά και το δημόσιο σχολείο είναι δεδομένη.

 «Το δημόσιο σχολείο είναι επιλογή των γονιών για να πάνε τα παιδιά μας και θέλουμε να κρατηθεί ζωντανό, θέλουμε να κρατηθεί ενισχυμένο, και γι’ αυτό το λόγο είμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε τόσο καιρό για να δουλέψει το δημόσιο σχολείο», κατέληξε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα είναι και επίσημα νεκρός. Ο Νασράλα ο οποίος ανέλαβε τη θέση στην κεφαλή, σε μία από τις πιο επικίνδυνες και ισχυρές παραστρατιωτικές οργανώσεις στον κόσμο το 1992, εξουδετερώθηκε από ακόμη μία απόλυτα στοχευμένη επίθεση των ισραηλινών μαχητικών στα νότια προάστια της Βηρυτού έχοντας πάντως καταφέρει να γιγαντώσει σε κάθε επίπεδο τη Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top