ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: «Προληπτικές συσκέψεις για αντίδραση στις τουρκικές παραβιάσεις»

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: «Προληπτικές συσκέψεις για αντίδραση στις τουρκικές παραβιάσεις»

Η Κυβέρνηση προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες σε ό,τι αφορά στις παραβιάσεις από πλευράς Τουρκίας κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε την Παρασκευή (24/8) ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, και κληθείς να πει κατά πόσο η Κυβέρνηση έχει προβεί σε παραστάσεις αναφορικά με τις τουρκικές παραβιάσεις στον εναέριο χώρο και το FIR της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «όταν υπάρχουν παραβιάσεις και προκλήσεις - επειδή οι Αρχές του κράτους παρακολουθούν στενά την οποιαδήποτε εξέλιξη, ασχέτως αν αποφεύγουμε να κάνουμε περιττά σχόλια - πάντοτε προγραμματίζονται και γίνονται οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν, είτε αφορούν στο ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας είτε άλλους λόγους».

Επεσήμανε ότι γίνονται προληπτικά και συσκέψεις και επεξεργασία από τις αρμόδιες Αρχές της Κυβέρνησης των τρόπων, με τους οποίους πρέπει να υπάρξει αντίδραση.

«Οι παραστάσεις γίνονται εκεί που πρέπει να γίνουν, απλώς πάγια πολιτική μας είναι να αποφεύγουμε τα περιττά σχόλια και να μην εμπλεκόμαστε σε ένα παιγνίδι έντασης που ενδεχομένως να επιδιώκουν κάποιοι άλλοι», κατέληξε ο κ. Προδρόμου. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Λίγες μόλις ώρες πριν από την άφιξη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, η σημερινή συνάντηση της προσωπικής του απεσταλμένης, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, αποκτά βαρύνουσα πολιτική και διπλωματική σημασία. Δεν πρόκειται για μια τυπική ενημέρωση μετά από έναν ακόμη κύκλο επαφών. Είναι η τελευταία ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, πριν ο επικεφαλής του ΟΗΕ αναλάβει προσωπικά την προσπάθεια να διαπιστώσει αν υπάρχουν οι ελάχιστες προϋποθέσεις για να διατηρηθεί ζωντανή η προοπτική μιας νέας διαδικασίας στο Κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE