Ακυρώνεται η βοήθεια ύψους 200 εκ. δολαρίων που παρείχε η Ουάσινγκτον στους Παλαιστίνιους

Ακυρώνεται η βοήθεια ύψους 200 εκ. δολαρίων που παρείχε η Ουάσινγκτον στους Παλαιστίνιους

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής 24/08 ότι ακυρώνει την παροχή βοήθειας ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων στους Παλαιστίνιους της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας.

"Κατόπιν αιτήματος του προέδρου, θα κατευθύνουμε αλλού περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν αρχικά για προγράμματα στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας. Οι πόροι αυτοί θα διατεθούν σε προγράμματα υψηλής προτεραιότητας αλλού" ανέφερε στους δημοσιογράφος ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο ίδιος αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο ότι θα τηρηθεί η ανωνυμία του, είπε ότι η απόφαση αυτή αλήφθη αφού επανεξετάστηκε το θέμα ώστε να διαπιστωθεί αν τα χρήματα αυτά δαπανώνται προκειμένου να διασφαλιζονται τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Φέρνω μήνυμα φιλίας από το Ισραήλ» – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Χέρτζογκ

«Φέρνω μήνυμα φιλίας από το Ισραήλ» – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Χέρτζογκ

Φέρνω μήνυμα φιλίας από το Ισραήλ, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της χώρας κ. Ισαάκ Χέρτζογκ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE