ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Παγώνει ο διάλογος και ετοιμάζεται η κινητοποίηση – Η συμβολική κίνηση του Υπουργείου

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Παγώνει ο διάλογος και ετοιμάζεται η κινητοποίηση – Η συμβολική κίνηση του Υπουργείου

Τις μετακινήσεις/τοποθετήσεις για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης δημοσίευσε την Παρασκευή (24/8) το Υπουργείο Παιδείας.

Είχε προηγηθεί η απόρριψη των προτάσεων που έγιναν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη προς τους εκπαιδευτικούς σε μια απέλπιδα προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης.

ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ ετοιμάζονται πια για τη μεγάλη κινητοποίηση της Τρίτης (28/8).

Το απόγευμα, πορεία από το Υπουργείο Οικονομικών θα καταλήξει στο Προεδρικό Μέγαρο.

Με σύνθημα το «ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα», οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν έτοιμοι να παρουσιαστούν στα σχολεία την 1η Σεπτεμβρίου, ωστόσο θα λάβουν μέτρα.

Μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιο» το Σάββατο (25/8) ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ τόνισε ότι δεν είναι οι προσαυξήσεις και τα ωφελήματα που εξυπηρετούν το δημόσιο σχολείο γι’ αυτό και απορρίφθηκαν.

Απέρριψε δε τη θέση του Υπουργείου Παιδείας ότι οι προτάσεις ήταν αποτέλεσμα τρίωρων διαπραγματεύσεων.

Σε μια συμβολική (αν και επαναλαμβανόμενη) κίνηση, το Υπουργείο δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του τις μετακινήσεις/τοποθετήσεις για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, θέλοντας να δείξει ότι η πολιτική του θα συνεχιστεί.

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε την Παρασκευή για λήψη μέτρων αν υπάρξουν εκπαιδευτικοί που θα αρνηθούν να αναλάβουν τα καθήκοντά τους.

Αλέκος Μιχαηλίδης

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Η εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής εξελίσσεται ήδη στο πρώτο μεγάλο πολιτικό θρίλερ μετά τις βουλευτικές εκλογές, με τα κομματικά επιτελεία να βρίσκονται σε διαρκή κινητικότητα και τις διεργασίες να πυκνώνουν όσο πλησιάζει η πρώτη συνεδρία της νέας Ολομέλειας. Συναντήσεις, τηλεφωνήματα, ανεπίσημες επαφές και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συνθέτουν το σκηνικό ενός πολύπλοκου πολιτικού παζλ, στο οποίο τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE