Γιακουμής Ατσίκκος, ο «αγράμματος» βοσκός-ποιητής της Λύσης

Γιακουμής Ατσίκκος, ο «αγράμματος» βοσκός-ποιητής της Λύσης

Μπορεί να φοίτησε μόνο μέχρι τη Γ’ Δημοτικού και να εξάσκησε σε όλη τη του ζωή το επάγγελμα του βοσκού, όμως ο Γιακουμής Ατσίκκος δεν χρειαζόταν πτυχία και περγαμηνές για να αποδείξει το αστείρευτο ποιητικό του ταλέντο.

Γνωστός για το παίξιμο του πιδκιαυλιού αλλά και για την ποιητική του ικανότητα, ο Γιακουμής όχι μόνο κατάφερνε να αποσπά τα πρώτα βραβεία σε ποιητικούς διαγωνισμούς, αλλά ήταν και όνομα πρώτο και απαραίτητο για κάθε γλέντι γάμου και γιορτής.

Γεννημένος στις 14 Αυγούστου 1911 στη Λύση, μεγάλωσε και έζησε μέσα στα χωράφια. Πάντοτε στον μεσσαρίτικο κάμπο, τον συντρόφευαν εκτός από τα πρόβατα και τα σκυλιά και το πιδκιαύλι του που έφτιαχνε μόνος του.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Διπλωματικός μαραθώνιος» από ΠτΔ: Επαφές με Κατάρ και Ισραήλ για σταθερότητα στην περιοχή

«Διπλωματικός μαραθώνιος» από ΠτΔ: Επαφές με Κατάρ και Ισραήλ για σταθερότητα στην περιοχή

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε σειρά σημαντικών τηλεφωνικών επικοινωνιών με περιφερειακούς ηγέτες.