ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Επεκτάθηκε το συμβόλαιο του Χούρικαν – Ενδείξεις για «Helix»

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Επεκτάθηκε το συμβόλαιο του Χούρικαν – Ενδείξεις για «Helix»

Στο τιμόνι της Τράπεζας Κύπρου παραμένει μέχρι το τέλος του 2020 ο Ιρλανδός τραπεζίτης Τζον Πάτρικ Χούρικαν.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, την επέκταση του συμβολαίου του κ. Χούρικαν στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος μέχρι το τέλος του 2020 αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας.

Η θητεία του κ. Χούρικαν επεκτάθηκε πέρσι τον Μάρτιο μέχρι το τέλος του 2018.

Ενδείξεις για το «Helix»

Η ανακοίνωση της παραμονής του κ. Χούρικαν στο τιμόνι της τράπεζας, αποτελεί, όπως ανέφεραν εκτιμήσεις, και ένδειξη για το αποτέλεσμα του «project Helix», της διαδικασίας προσφορών για πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων που είχε εξαγγείλει η Τράπεζα.

Tο «project Ηelix» αποτελούσε ένα προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο τον Ιρλανδό τραπεζίτη και θα κρίνει το κατά πόσον η μεγαλύτερη τράπεζα της Κύπρου θα χρειαστεί νέα κεφάλαια.

Πρόκειται για μια πώληση που πλησιάζει τα €3 δισεκατομμύρια και θεωρείται η μεγαλύτερη συναλλαγή στην ιστορία της Κύπρου.

Η παραμονή του κ. Χούρικαν, μαζί με τα αποτελέσματα του Helix, θα ανακοινωθούν επισήμως αργότερα σήμερα ενόψει και της Γενικής Συνέλευσης.

Την Τρίτη (28/8) εξάλλου ανακοινώνονται και τα αποτελέσματα της τράπεζας Κύπρου για το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Η ανακοίνωση αποτελεσμάτων είχε μετατεθεί για σήμερα (αντί στις 23 Αυγούστου) λόγω οριστικοποίησης «των όρων μιας διαρθρωτικής λύσης για μέρος του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων  δανείων και την επίδρασή τους στα οικονομικά αποτελέσματα του Συγκροτήματος», όπως είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Μπάχαλο» με τις Επιτροπές στη Βουλή: Μετωπική ΑΚΕΛ κατά Αννίτας για «δώρα» σε ΕΛΑΜ και ΔΗΚΟ

«Μπάχαλο» με τις Επιτροπές στη Βουλή: Μετωπική ΑΚΕΛ κατά Αννίτας για «δώρα» σε ΕΛΑΜ και ΔΗΚΟ

Στις 16 διατηρούνται οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές - όσες ήταν και στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο - όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία την Παρασκευή η Επιτροπή Επιλογής της Βουλής, η οποία ταυτόχρονα αποφάσισε για το τρόπο διαμοιρασμού των Προεδριών των Επιτροπών.

BEST OF TOTHEMAONLINE