Ο άγνωστος έρωτας του Πετράκη Γιάλλουρου και το μνημείο που αγνοείται

Ο άγνωστος έρωτας του Πετράκη Γιάλλουρου και το μνημείο που αγνοείται

Στις 29 Αυγούστου 1938, στο Ριζοκάρπασο της Αμμοχώστου, ο Ζαχαρίας και η Αννεζού Γιάλλουρου έφερναν στον κόσμο το τελευταίο τους παιδί, τον Πέτρο.

Δεκαεφτά χρόνια αργότερα, ο ψιλός νεαρός με τα ξανθά μαλλιά και το αγγελικό πρόσωπο θα ήταν ο πρώτος νεκρός μαθητής του Αγώνα της ΕΟΚΑ. Ο σημαιοφόρος του Ριζοκαρπάσου ξεψύχησε όταν μία σφαίρα των αποικιοκρατών τον βρήκε στο στήθος.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Κλείδωσε» η κοινή συνάντηση Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν με Ολγκίν

«Κλείδωσε» η κοινή συνάντηση Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν με Ολγκίν

Στις 11 Δεκεμβρίου θα επισκεφθούν από κοινού οι δύο ηγέτες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τ/κ ηγέτης Τουφάν Έρχιουρμαν, τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους και ακολούθως θα έχουν κοινή συνάντηση υπό την καθοδήγηση της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εκπροσώπου  των ΗΕ στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ.