ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΙΝΤΖΙ: Ζούμε πολύ δύσκολες μέρες

ΑΚΙΝΤΖΙ: Ζούμε πολύ δύσκολες μέρες

Ζούμε πολύ δύσκολες μέρες και παρά τα οικονομικά μέτρα που πήραμε χρειαζόμαστε και μεταρρυθμίσεις, είπε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, σε ομιλία του στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Λαϊκού Χορού στην κατεχόμενη Λευκωσία.

 
Σύμφωνα με σημερινά τ/κ ΜΜΕ, ο κ. Ακιντζί αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση στα κατεχόμενα λέγοντας ότι η «κυβέρνηση» άρχισε τις περικοπές από την «κορυφή», αναφερόμενος στις περικοπές μισθών και επιδομάτων στον ίδιο, στον «πρωθυπουργό στους «υπουργούς» και «βουλευτές».
 
Είπε ότι πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ότι η οικονομική κρίση δεν πρέπει να επηρεάσει μόνο τους φτωχούς και για να αποφευχθεί η κατάσταση αυτή η «κυβέρνηση» πήρε τα μέτρα της και ζητεί τη στήριξη και αλληλεγγύη όλων.
 
Αναφέρθηκε ακόμα στη σημασία της μεταρρύθμισης και ειδικά στις μεταρρυθμίσεις στο «δημόσιο» τομέα, σημειώνοντας ότι σημαντικός στόχος αποτελεί η καταπολέμηση της διαφθοράς και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
 
Έφερε ως παράδειγμα την Ελλάδα αλλά και την κρίση στην Κυπριακή Δημοκρατία, και είπε ότι μετά την κρίση η «νότια Κύπρος» κατά την έκφρασή του, άρχισε σιγά σιγά να στέκει στα πόδια της ενώ πριν από τέσσερα χρόνια χρειάστηκε να περικόψει το 25% των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και να κουρευτούν καταθέσεις σε τράπεζες.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top