Ώρα 8:30 πρωινή - Ο Δώρος Λοΐζου πέφτει νεκρός - Η εμφύλια διαμάχη δεν τελείωσε με την εισβολή

Ώρα 8:30 πρωινή - Ο Δώρος Λοΐζου πέφτει νεκρός - Η εμφύλια διαμάχη δεν τελείωσε με την εισβολή

Η δολοφονία του Δώρου Λοϊζου από την ΕΟΚΑ Β’ που στόχο είχε τον Λυσσαρίδη.

30 Αυγούστου 1974, ώρα 08:30 πρωινή.

Ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΕΔΕΝ, Δώρος Λοϊζου και η σύζυγός του Μπάρμπαρα, ετοιμάζονταν να μετακινήσουν τον «γιατρό», Βάσο Λυσσαρίδη σε άλλο σπίτι, για την ασφάλειά του.

Το Datsun του Δώρου έστριψε στην οδό Στασίνου, λίγο πριν την πλατεία «ΟΧΙ», όταν ξαφνικά είδε ένα ύποπτο λευκό όχημα Mazda χωρίς πινακίδες εγγραφής.

«Πίσω μας έχει ένα αμάξι χωρίς νούμερα, θα είναι μέλη της ΕΟΚΑ Β’, σκύψτε».

Ο Δώρος δεν πρόλαβε να τελειώσει την πρότασή του. Η πρώτη ριπή ακούστηκε και ο Δώρος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο πατώντας εδώ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνταξιοδοτικό: «Αγκάθια» και ερωτήματα στο τραπέζι - Τι ζητούν οι κοινωνικοί εταίροι

Συνταξιοδοτικό: «Αγκάθια» και ερωτήματα στο τραπέζι - Τι ζητούν οι κοινωνικοί εταίροι

Καταθέτουν απορίες στο Υπουργείο Εργασίας και ζητούν διευκρινίσεις οι κοινωνικοί εταίροι για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, μετά την παρουσίαση του προσχεδίου του νομοσχεδίου την Τετάρτη. Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων αναφέρθηκαν στα πρώτα κενά που εντοπίζουν από τα όσα μέχρι σήμερα παρουσιάστηκαν, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, τη θετική διάθεση για εξεύρεση συγκλίσεων εντός των χρονικών πλαισίων που ορίστηκαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE