ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Απέκλεισε την Αταλάντα η Κοπεγχάγη του Πιέρου, έγραψε ιστορία η Ντουντελάνζ! (όλα τα αποτελέσματα)

Απέκλεισε την Αταλάντα η Κοπεγχάγη του Πιέρου, έγραψε ιστορία η Ντουντελάνζ! (όλα τα αποτελέσματα)

Η Κοπεγχάγη στη ρώσικη ρουλέτα πέταξε εκτός Europa League την Αταλάντα, ενώ η Λειψία στις καθυστερήσεις πέρασε το εμπόδιο της Ζόρια. Στους ομίλους Ζενίτ, Μπορντό, Μπεσίκτας.

Μετά το 0-0 στην Δανία στο πρώτο ματς, η Αταλάντα, που πέρυσι είχε θετική παρουσία στη διοργάνωση, φάνταζε ως το φαβορί για να περάσει στους ομίλους κόντρα στην Κοπεγχάγη, όμως τελικά δεν έμελλε να γίνει έτσι.

Η La Dea δεν σκόραρε ποτέ και στη διαδικασία των πέναλτι ο star-player, Παπού Γκόμες έχασε την εκτέλεσή του, όπως έκανε και ο πρώην «δικός» μας, Νταμ Εντόι.

Τελικά ο μοιραίος για την Αταλάντα ήταν ένας πρώην παίκτης της Κοπεγχάγης, ο Αντρέας Κορνέρλιους, με τους Σκανδιναβούς να παίρνουν τελικά σημαντική πρόκριση.

Τρόμαξε αλλά τα κατάφερε η Λειψιά
Πέρυσι βρέθηκε απευθείας στους ομίλους του Champions League και φέτος τα χρειάστηκε για να προκριθεί σε αυτούς του Europa League. Η Λειψία έφυγε με 0-0 από την Ουκρανία στο πρώτο ματς κόντρα στην Ζόρια, η οποία στη ρεβάνς στην Γερμανία της έβαλε… ζόρια.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς με τον Κούνια αλλά με τα γκολ των Ρατάο και Γκορντιένκο [και τα δύο γκολ από ασίστ του Καραβάεβ] γύρισαν την κατάσταση και κρατούσαν το 1-2 μέχρι το 69′.

Σε εκείνο το σημείο ο Ογκουστέν ισοφάρισε σε 2-2 και ευτυχώς για την ομάδα του Ραλφ Ράγκνικ στο 90′ με πέναλτι ο Φόρσμπεργκ χάρισε τη νίκη με 3-2 και την πρόκριση στους ομίλους.

Ομάδα από το Λουξεμβούργο στους ομίλους!
Η Ντουντελάνζ έγραψε ιστορία, αφού έγινε η πρώτη ομάδα από το Λουξεμβούργο που περνά σε φάση ομίλων. Μετά την εντός έδρας νίκη επί της Κλουζ, ήρθε ακόμα μια επιτυχία στη Ρουμανία, καθώς επικράτησε 3-2.

Η Ραπίντ Βιέννης φλέρταρε έντονα με τον αποκλεισμό (3-1 πρώτο ματς), βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 στο ημίχρονο, αλλά το γκολ του Σονλέιτνερ της έδωσε το εισιτήριο πρόκρισης. Εύκολα η Μπορντό, πέρασε το εμπόδιο της Γάνδης με γκολ των Καμανό, Μπριάντ, ενώ άνετη ήταν και η αποστολής της Μπεσίκτας που κέρδισε 3-0 την Παρτιζάν.

Η Ζενίτ ηττήθηκε στη Νορβηγία 2-1 από τη Μόλντε, αλλά είχε βάλει τις βάσης πρόκρισης (3-1) στην Αγία Πετρούπολη. Η Μάλμε απέκλεισε στη Δανία τη Μίντιλαντ, ενώ η Σάρπσμποργκ για πρώτη φορά στην ιστορία της πέρασε στους ομίλους, καθώς άφησε εκτός τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Όλα τα αποτελέσματα

Αστάνα – ΑΠΟΕΛ 1-0, 2-1 πεν.
Ουφά – Ρέιντζερς 1-1
ΑΕΚ – Τρέντσιν 3-0
Κοπεγχάγη – Αταλάντα 0-0, 3-2 πεν.
Λειψία – Ζόρια 3-2
Κλουζ – Ντουντελάνζ 2-3
Καραμπάκ – Σέριφ 3-0
Λουντογκόρετς – Τορπέντο 4-0
Απόλλων – Βασιλεία 1-0
Μακάμπι Τ. Α.- Σπάρτα Σάρπσμποργκ 2-1
Μόλντε – Ζενίτ 2-1
Μίντιλαντ – Μάλμε 0-2
Μπεσίκτας – Παρτιζάν 3-0
Σκεντίγια – Ρόζενμποργκ 0-2
Σπαρτάκ Τρνάβα – Ολίμπια 1-1
Στεάουα – Ραπίντ Βιέννης 2-1
Μπρόντμπι – Γκενκ 2-4
Μπορντό – Γάνδη 2-0
Μπέρνλι – Ολυμπιακός 1-1
Σέλτικ – Σούντουβα 3-0
Σεβίλλη – Ολομουτς 3-0

* Με μαύρα γράμματα οι ομάδες που έχουν προκριθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΥΠΕΞ: Σημαντικά μηνύματα για Κυπριακό στο Ψήφισμα για το Βαρώσι

ΥΠΕΞ: Σημαντικά μηνύματα για Κυπριακό στο Ψήφισμα για το Βαρώσι

Το Υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει την υιοθέτηση Ψηφίσματος από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, με το οποίο καλεί για την άμεση επιστροφή της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων στους νομίμους κατοίκους της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top