ΤΟΥΡΚΙΑ: Αλλάζει το επίθετό του λόγω της κρίσης – «Δεν αντέχει άλλο» - VIDEO

ΤΟΥΡΚΙΑ: Αλλάζει το επίθετό του λόγω της κρίσης – «Δεν αντέχει άλλο» - VIDEO

Θύμα της διένεξης ΗΠΑ - Τουρκίας και την οικονομική κρίση που πλήττει την Άγκυρα έχει πέσει ένας έμπορος από τη Νταλαμάν, που βρίσκεται στην επαρχία της Μούγλας.

Το... όνομά του τον έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς δέχεται συνεχώς πειράγματα και γι' αυτό πήγε στο ληξιαρχείο για να το αλλάξει.

Ο λόγος για τον Φερχάτ Ντολάρ, ο οποίος δεν αντέχει άλλο να απαντά σε σχόλια για την διακύμανση της ισοτιμίας της τουρκικής λίρας με το δολάριο.

«Εξαιτίας των πρόσφατων οικονομικών κυρώσεων που επέβαλε η Αμερική στη χώρα μας, το επίθετό μου έχει γίνει περίγελος. Γι' αυτό αποφάσισα να το αλλάξω», δήλωσε ο 48χρονος έμπορος στην τουρκική εφημερίδα «Milliyet».

Ο ίδιος είναι υποστηρικτής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της πολιτικής του, γι' αυτό τα σχόλια τον ενοχλούν περισσότερο. «Δεν είχα ποτέ καταθέσεις σε αμερικανικά δολάρια, ούτε ένα δολάριο να πουλήσω, αλλά έχω ένα επίθετο που θα αλλάξω και αυτό θα κάνω. Δεν μπορώ να δεχτώ τη στάση των ΗΠΑ ενάντια στην Τουρκία. Συγχύζομαι από όσους κάνουν προσβλητικά σχόλια για το επίθετό μου», δηλώνει αγανακτισμένος.

«'Ντολάρ, πόσο αξίζεις σήμερα; ''Ντολάρ πετάς σήμερα;'', ''Ντολάρ κατρακυλάς σήμερα;'', ''Ας χτυπήσουμε τον Ντολάρ στο κεφάλι για να καταρρεύσει''. Αυτά μου λένε», συμπλήρωσε.

Όσο για το ποιο θέλει να είναι το νέο του επίθετο; «Νταλάρ», που δεν σημαίνει κάτι στα τουρκικά.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πάπας σε ΥΠΕΞ: Κοινές αξίες συνδέουν Αγία Έδρα και Κυπριακή Δημοκρατία

Πάπας σε ΥΠΕΞ: Κοινές αξίες συνδέουν Αγία Έδρα και Κυπριακή Δημοκρατία

Στους διαρκείς δεσμούς και τις κοινές αξίες που συνδέουν την Αγία Έδρα και την Κυπριακή Δημοκρατία αναφέρθηκε ο Πάπας Λέων ΙΔ', υπογραμμίζοντας την ανεκτίμητη χριστιανική κληρονομιά της Κύπρου και τον ρόλο της ως γέφυρας πολιτισμών. Ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην τελετή ενθρόνισης του νέου Ποντίφικα, μετέφερε τις θερμές ευχές της κυπριακής πολιτείας.