ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 'Ψύχραιμη η αντίδραση των εκπαιδευτικών σε αντίθεση με την προκλητική κυβερνητική στάση'

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 'Ψύχραιμη η αντίδραση των εκπαιδευτικών σε αντίθεση με την προκλητική κυβερνητική στάση'

Ανακοίνωση σε ότι αφορά το μέτωπο της Παιδείας εξέδωσε το πρωί της Κυριακής 02/09, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, τα μέτρα των εκπαιδευτικών προκαλούν ζημιά στην ποιότητα της Παιδείας ενώ από την άλλη κάνουν έκκληση να μην καταφύγουν στο όπλο της απεργίας.

Συγκεκριμένα αναφέρουν πως η αντίδραση των εκπαιδευτικών οργανώσεων είναι ψύχραιμη σε αντίθεση με την προκλητική κυβερνητική στάση. 'Εχει γίνει πλέον ολοφάνερο ότι η Κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση να τερματίσει την αντιπαράθεση με τους εκπαιδευτικούς, προκαλώντας ανεπανόρθωτες ζημίες στην παιδεία.

Εκτιμούμε το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν - επί του παρόντος - εισακούσει την έκκληση μας να ανοίξουν τα σχολεία και να μην καταφύγουν στο όπλο της απεργίας. Ελπίζουμε να κρατήσουν αυτή την ήπια και συγκρατημένη στάση και να αποφύγουν το μέτρο της απεργίας.

Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, θεωρούμε ότι τα ήπια μέτρα που αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί μπορεί να μην μετακυλήσουν άμεσα το κόστος της αντιπαράθεσης  στην κοινωνία, όμως σίγουρα προκαλούν ζημία στην ποιότητα της παιδείας. Η παιδεία βρίσκεται ήδη σε κίνδυνο διότι η απαξίωση των εκπαιδευτικών αναμένεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στο εκπαιδευτικό έργο.

Από την άλλη, η κυβέρνηση δείχνει να μην την απασχολεί η ζημία - βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη - στην παιδεία μας. Συνεχίζει να συμπεριφέρεται ετσιθελικά και προκλητικά προς τους εκπαιδευτικούς, περιορίζοντας τις ελπίδες για αίσια κατάληξη της κρίσης.

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top