ΟΛΤΕΚ: «Δεν θα διαμοιράσουν τα βιβλία οι καθηγητές»

ΟΛΤΕΚ: «Δεν θα διαμοιράσουν τα βιβλία οι καθηγητές»

Δεν εξαρτάται από τους εκπαιδευτικούς η εξεύρεση λύσης σημείωσε ο πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Παναγιώτης Λυσάνδρου.

Μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιο» του κρατικού ραδιοφώνου, επεσήμανε ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά εκτός και αν ληφθούν απεργιακά μέτρα.

Ο κ. Λυσάνδρου δήλωσε ότι υπάρχει επαναφορά της κυβερνητικής πρότασης με κάποιες διαφοροποιήσεις αλλά, πρόσθεσε, οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν εμπλοκή και δεν γνωρίζουν.

Απαντώντας σε ερώτηση ο κύριος Λυσάνδρου είπε ότι θα δοθεί πρόγραμμα στους μαθητές το οποίο όμως δεν θα εγκρίνουν οι καθηγητικοί σύλλογοι ενώ θα τους δοθούν και τα βιβλία.

Ωστόσο είπε, φέτος δεν θα τα διαμοιράσουν οι καθηγητές όπως έκαναν μέχρι σήμερα. Δεν είναι δουλειά των καθηγητών, επεσήμανε, να ξεφορτώνουν και να κουβαλούν βιβλία.

Ο κύριος Λυσάνδρου αποσαφήνισε ότι η ΟΛΤΕΚ δεν έλαβε απόφαση για προσφυγή στο Δικαστήριο, ωστόσο, είπε, δεν αποκλείεται αυτό να γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο.

Καταλήγοντας σημείωσε ότι προσπάθεια των εκπαιδευτικών είναι να μη θυματοποιούνται τα παιδιά, ενώ τόνισε ότι το σημαντικότερο όλων είναι το κλίμα που θα επικρατεί στα σχολεία.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: Σε θολά νερά η άτυπη διευρυμένη διάσκεψη - Ομοσπονδία γιόκ διαμηνύει ο Τατάρ

Κυπριακό: Σε θολά νερά η άτυπη διευρυμένη διάσκεψη - Ομοσπονδία γιόκ διαμηνύει ο Τατάρ

Μπορεί η Λευκωσία να εκφράζει σε όλους τους τόνους τη βούλησή της για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό, ωστόσο ο παράγοντας Τουρκία δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE