ΚΥΠΡΟΣ: Έφτασαν 64 μετανάστες σε μια ημέρα

ΚΥΠΡΟΣ: Έφτασαν 64 μετανάστες σε μια ημέρα

64 συνολικά μετανάστες αφίχθηκαν την Δευτέρα (3/9) σε δύο περιπτώσεις στη Λευκωσία και στην Αμμόχωστο.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των ωρών 9π.μ. και 1μ.μ., προσήλθαν (σε τρεις διαφορετικές ομάδες) στα Γραφεία του Κλιμακίου Αλλοδαπών Λευκωσίας, 28 συνολικά μετανάστες, οι οποίοι εξέφρασαν επιθυμία για υποβολή αίτησης πολιτικού ασύλου.

Πρόκειται για 12 ενήλικα και 16 ανήλικα πρόσωπα, τα οποία ανέφεραν, ότι αφίχθηκαν στην Κύπρο (Περιοχή Αγία Νάπας) στις 30/8 και 1/9/2018.

Εξάλλου, γύρω στις 2μ.μ. της ίδιας ημέρας, 14 ναυτικά μίλια ανοικτά της θαλάσσιας περιοχής του Αλιευτικού Καταφυγίου Παραλιμνίου, εντοπίστηκε βάρκα, στην οποία επέβαιναν μετανάστες.

Με τη συνοδεία Αστυνομικής Ακάτου, το εν λόγω σκάφος οδηγήθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο, όπου διαπιστώθηκε, ότι σε αυτό επέβαιναν 36 συνολικά μετανάστες, ανάμεσά τους 14 ανήλικα παιδιά.

Με την ολοκλήρωση των εξετάσεων, οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο χώρο φιλοξενίας μεταναστών στην Κοκκινοτριμιθιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης για Pegasus-1: «Επιβεβαιώνεται το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου – Προχωρούμε με συνέπεια»

Χριστοδουλίδης για Pegasus-1: «Επιβεβαιώνεται το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου – Προχωρούμε με συνέπεια»

Η νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) στο Pegasus-1 στο Οικόπεδο 10 επιβεβαιώνει το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου, αναφέρει σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε το απόγευμα της Δευτέρας με στελέχη της ExxonMobil.