Κραυγή απόγνωσης από 55χρονο πατέρα 4χρονου παιδιού. «Το έσωσα από τις σφαίρες στην Ουκρανία. Στην Κύπρο δεν με αφήνουν να το σώσω» μας είπε χαρακτηριστικά την Τρίτη (04/09) μιλώντας μας στα γραφεία του ThemaOnline.
Πρόκειται για τον κ. Χρ. από την Λευκωσία, ο οποίος δίνει μάχη να αποκτήσει την επιμέλεια και τη φροντίδα του 4χρονου γιου του που ζει με τη μητέρα του και τον έφηβο ετεροθαλή αδερφό του σε προάστιο στην Λευκωσία.
Ο κ. Χρ. έχει υποβάλει σχετικό αίτημα δικαστικώς (εκκρεμεί η απόφαση του οικογενειακού δικαστηρίου), αλλά ένα πολύ σοβαρό συμβάν τον ώθησε να έρθει στα γραφεία του ThemaOnline.
«Το παιδί μου έχει κακοποιηθεί πρόσφατα (σ.σ. δεν πρόκειται να δημοσιεύσουμε περισσότερες λεπτομέρειες για ευνόητους λόγους)» υποστήριξε ο κ. Χρ. και πρόσθεσε: «Το τελευταίο αυτό συμβάν με ώθησε να μην επιστρέψω το παιδί στη μητέρα του, με βάση το διάταγμα».
Και εξήγησε με δάκρυα στα μάτια και με φωνή που έσπαγε από τη συγκίνηση: «Δεν θα ήμουν άξιος να ονομάζομαι ‘πατέρας’ αν επέστρεφα το παιδί μου. Δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες για την κακοποίηση, αλλά πιστεύω ότι αν ο κόσμος γνώριζε, θα καταλάβαινε αμέσως».
Ο κ. Χρ. είπε ακόμη ότι δίνει μάχη τα τελευταία τέσσερα χρόνια για να ζει ο γιος του αξιοπρεπώς και να έχει μια καλή ζωή, ενώ ισχυρίστηκε: «Πολλές φορές έπαιρνα το παιδί μου από την μάνα και το έβρισκα σε κακή κατάσταση. Είτε είχε μώλωπες, είτε κοψίματα, είτε καψίματα, είτε άλλα σημάδια στο κορμί του. Του έπαιρνα ρούχα, αλλά η μάνα του δεν τα φορά για λόγους που δεν μπορώ να κατανοήσω. Το παιδί ήταν παραμελημένο μέχρι και κακοποιημένο».
Εδώ να σημειωθεί ότι ο κ. Χρ. μας παρουσίασε φωτογραφίες που λήφθηκαν κατά καιρούς από το κορμί του παιδιού του, αλλά και πιστοποιητικά γιατρών για να τεκμηριώσει τα όσα υποστήριξε. Εμείς, πάντως, επιλέξαμε να μην τα παρουσιάσουμε, για να μην εκθέσουμε το παιδί. Επιπλέον είναι δουλειά άλλων υπηρεσιών να κρίνουν και να αξιολογήσουν τι πρέπει να γίνει για το καλό του ανήλικου.
Ρωτήσαμε τον κ. Χρ. γιατί επιλέγει να αποταθεί στα Μ.Μ.Ε. για να δικαιωθεί: «Για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι αυτός που σας είπα ήδη. Γιατί έγινε σοβαρό περιστατικό κακοποίησής του. Ο δεύτερος έχει να κάνει με τις Αρχές. Κωφεύουν! Η Αστυνομία παρά τις καταγγελίες μου δεν κάνει τίποτα. Μέχρι και στον Αρχηγό της Αστυνομίας πήγα. Θεωρούν ότι είμαι ακόμη ένας πατέρας που είχε επεισοδιακό διαζύγιο και δεν δίνουν τη σημασία που πρέπει. Αυτό δεν ισχύει. Με την μητέρα του γιου μου γνωριστήκαμε στην Ουκρανία, όπου πήγαινα παλιότερα για δουλειές και έχω πολλούς φίλους. Κατά τη σχέση μας έμεινε έγκυος. Δεν ήταν στα σχέδιά μας ο γάμος. Αποφασίσαμε να συζήσουμε για το παιδί. Πήγα στην Ουκρανία τον Ιούνιο του 2014 όπου τα σύννεφα πολέμου με τη Ρωσία άρχισαν να πυκνώνουν. Έτρεχα με το παιδί αγκαλιά για να το σώσω, κι ενώ έπεφταν σφαίρες. Τώρα δεν μπορώ να το σώσω στην ίδια μου την πατρίδα. Η μητέρα του παιδιού, μετά που ήρθαμε στην Κύπρο, ήθελε να φύγει, να επιστρέψει στην Ουκρανία. Για να μην μακρηγορώ, έμεινε σε άλλο σπίτι και βγάλαμε τα απαραίτητα διατάγματα επικοινωνίας με το παιδί. Όμως, όπως σας είπα, το κακοποιούσε».
«Τι ακριβώς ζητάτε κ. Χρ.;» ήταν η επόμενή μας ερώτηση. Για να μας απαντήσει: «Θέλω απλώς η Αστυνομία και οι αρμόδιες Αρχές του κράτους να αντιμετωπίσουν με ευαισθησία την όλη υπόθεση. Να ανοίξουν τα μάτια και τα αυτιά και να μην με αντιμετωπίζουν όπως τις άλλες περιπτώσεις. Να δουν τα στοιχεία που τους έχω δώσει. Το παιδί μου το υπεραγαπώ (σ.σ. πάλι βούρκωσε). Δεν έχω απωθημένα με την μητέρα του. Έχω ένα προηγούμενο γάμο, κι έχω ήδη άλλους δυο γιους τους οποίους υπεραγαπώ. Δεν έχω οποιαδήποτε άλλα απωθημένα. Θέλω να μεγαλώσω το παιδί μου. Είμαι ικανός και μπορώ. Πάντα δούλευα και είμαι σε θέση να το μεγαλώσω σωστά. Το ξέρουν και οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Βέφα Αλεξιάδου: Πέθανε σε ηλικία 91 ετών η αγαπημένη μαγείρισσα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις